‘Nieuwe update iOS 8 verschijnt deze week’

0

Diverse media suggereren dat we in de loop van de komende week een nieuwe update van iOS 8 tegemoet kunnen zien. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om iOS 8.1.3. Deze update bevat naar verluidt geen grootse veranderingen, alleen kleine bugfixes onder de motorkap.

Dat schrijven onder meer Boy Genius Report (BGR), MacRumors en Pocketnow, die zich beroepen op anonieme bronnen.

MacRumors durft het aan om een concrete dag te noemen: dinsdag of woensdag. Of het om een publieke release gaat of een betaversie durft de onbekende tipgever niet te zeggen tegenover de redactie. De update brengt waarschijnlijk geen zichtbare spectaculaire vernieuwingen in Apples mobiele besturingssysteem, maar hooguit enkele bugfixes en verbeteringen in de algemene prestaties en stabiliteit.

Vermoedelijk komt Apple met iOS 8.1.3 op de proppen. MacRumors constateerde vorige maand dat Apple heimelijk iOS 8.1.3 aan het testen was. Dat was terug te zien in de statistieken van de website. Enkele tientallen bezoekers bezochten de site op apparaten die op iOS 8.1.3 draaiden. Dat aantal is sindsdien in omvang gegroeid naar enkele honderden, zo bevestigt de techwebsite.

Updategeschiedenis

Op 10 december rolde Apple voor het laatst een update uit voor zijn mobiele besturingssysteem: iOS 8.1.2. De update bevatte diverse bugfixes en loste een probleem met de iTunes Store op. Sommige gebruikers die ringtones via de iTunes Store kochten, merkten dat deze spontaan van hun iDevice verdwenen. Dankzij deze update behoort dat nu tot het verleden.

Na de lancering van iOS 8 in september kreeg Apple veel klachten van gebruikers. Het veroorzaakte onder meer WiFi-problemen en gebruikers claimden dat de batterij zeer snel was. Een nieuwe update (iOS 8.0.1) bracht geen soelaas en veroorzaakte nieuwe problemen. Via diverse fora en techsites lieten gedupeerden weten dat ze na de update problemen hadden met de vingerafdrukscanner en dat het mobiele bereik afnam, of soms zelfs geheel verdween. Apple adviseerde gebruikers om de installatie van de nieuwe versie ongedaan te maken. Bij de derde update (iOS 8.1) keerde de rust weer terug.

Apple werkt op de achtergrond aan iOS 8.2, waarvan de beta op 18 november aan ontwikkelaars werd vrijgegeven. Inmiddels zouden er twee of drie betaversies vrijgegeven zijn aan een select groepje testers.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer