Microsoft Office Preview Apps voor Android nu in Play Store

0

In november had nog slechts een select groepje toegang tot de Office Preview Apps voor Android-tablets. Nu opent Microsoft de deuren voor alle Android-gebruikers die Word, Excel en Powerpoint op hun tablet willen testen: de apps zijn vanaf nu beschikbaar in de Play Store.

In maart lanceerde Microsoft Office voor de iPad. Sindsdien zijn Word, Excel en Powerpoint al tientallen miljoenen keren gedownload. Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf beloofde dat Android- en Windows-gebruikers niet lang achter zouden blijven.

Begin juli adverteerde Microsoft dat het op zoek is naar beta-testers voor Office voor Android. Dat was de eerste aanwijzing dat de lancering van het softwarepakket zich in een vergevorderd stadium bevond. In november vorig jaar lanceerde Microsoft de Office Preview Apps voor Android-gebruikers, maar vanwege de hoge technische eisen die het bedrijf stelde aan de tablets kreeg slechts een klein groepje gebruikers als eerste toegang om de apps te testen.

Feedback

Microsoft stelt in een blog dat het bedrijf de afgelopen twee maanden veel feedback heeft gekregen. Om zijn apps nog verder te optimaliseren voor de officiële lancering vraagt het bedrijf om nog meer feedback van de community. Daarom zijn de apps nu toegankelijk voor de meeste Android-gebruikers.

Je tablet dient echter wel aan een aantal technische eisen te voldoen. Zo dient hij te draaien op Android 4.4.x (KitKat) of Android 5.0 (Lollipop). Daarnaast moet het scherm een beelddiagonaal tussen de 7 inch en 10.1 inch hebben. Grotere Android-tablets als de Samsung Galaxy TabPRO 12.2 vallen, voorlopig althans, buiten de boot.

Mocht je de Office Preview Apps zelf willen testen en feedback leveren, dan kun je daarvoor terecht op de Google+-community van Microsoft.

Download Word Preview App
Download Excel Preview App
Download Powerpoint Preview App

Windows

Bezitters van een Windows-tablet moeten wellicht nog tot de lente van 2015 wachten. Omdat Android een veel groter marktaandeel heeft dan Windows (slechts 2%), heeft het ontwikkelen van Office voor Android een hogere prioriteit voor Microsoft.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Microsoft Word Microsoft Corporation

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Office alternatief / Productiviteit
  • Downloaden

Microsoft Excel Microsoft Corporation

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Office alternatief / Productiviteit
  • Downloaden

Microsoft Powerpoint Microsoft Corporation

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Office alternatief / Productiviteit
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer