GTA: Chinatown Wars eindelijk voor Android te downloaden

1

Vijf jaar na de lancering voor de Nintendo DS, is het spel Grand Theft Auto (GTA): Chinatown Wars nu ook in de Google Play Store te downloaden. De game is bijna 900MB groot en kost €4,49.

De game GTA: Chinatown Wars werd in 2009 uitgebracht voor de Nintendo DS. Later kwam het ook voor iOS-apparaten beschikbaar, maar voor Android bleef het jaren stil. Tot deze week, toen Rockstar het spel in de Google Play Store uitbracht. Voor wie niet weet waar het spel over gaat, biedt de beschrijving in de Play Store uitkomst.

Na de moord op zijn vader krijgt Huang Lee een eenvoudige opdracht: hij moet een antiek zwaard naar zijn oom Kenny brengen zodat zijn familie de macht behoudt over de Triade-bendes in Liberty City. Huang is een verwend rijkeluiszoontje dat gewend is dat alles gladjes verloopt, maar deze opdracht verloopt niet helemaal volgens plan. Hij wordt beroofd en voor dood achtergelaten. Om wraak te nemen en zijn eer en rijkdom te herstellen, waagt hij zich in de gevaarlijkste en meest zedenloze stad ter wereld.

Ik speelde dit spel een paar jaren geleden op mijn (eerste generatie) iPod Touch en vond het destijds een erg tof spel. Nu ik hem echter in de Play Store zie, blijkt dat er niet aan de graphics gesleuteld is: alles ziet er hetzelfde uit als op de iPod. Geen indrukwekkende graphics dus, zoals je op onderstaande afbeelding kan zien. Ook het verhaal was niet zo sterk, maar ik kon mij uren met de game vermaken.

Downloaden

Grand Theft Auto: Chinatown Wars is voor €4,49 te downloaden in de Google Play Store. Verder zijn er geen in-app aankopen aanwezig, wel zo fijn. Het spel is beschikbaar voor apparaten die draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich of hoger en meet 882MB. Ik raad het je dus aan om de app alleen te downloaden als je op een Wifi-netwerk zit, om hoge datakosten te vermijden. Het spel is compatibel met Android TV, welke echter niet in Nederland verkocht wordt. Gelukkig biedt Chinatown Wars ook ondersteuning voor selecte Bluetooth en USB-controllers voor Androidapparaten, zodat het DS-gevoel weer een beetje terugkomt.

De game is al jaren te downloaden voor iOS, vereist momenteel versie 7.0 of hoger en kost ook €4,49.

Share.

Over de auteur

1 reactie

Reageer