Provider-apps maken het makkelijker bij beheer tabletabonnement

0

Veel tabletbezitters kennen de My- of Mijn-apps van de telecomproviders vaak alleen van hun mobieltje. Wat velen niet weten is dat deze apps ook heel handig zijn voor bezitters van een tablet abonnement of een tablet prepaid simkaart. In dit artikel zetten we de handige persoonlijke apps van de drie grootste telecomproviders van Nederland naast elkaar, met handige downloadlinks naar de Apple App Store en de Google Play Store.

In de MijnKPN, MyVodafone en My T-Mobile-apps kun je inzicht krijgen in je real-time verbruik. Ook andere statistieken over het verbruik van je data-abonnement of je prepaid-sim of bundel kun je hier handig inzien. Ook is het mogelijk om je gegevens te bekijken en direct te wijzigen. Handig bij bijvoorbeeld een verhuizing. Bij sommige providers krijg je via de app ook persoonlijke aanbiedingen voorgeschoteld. Maar het meest handige is toch wel het directe inzicht in de maandelijkse factuur die je digitaal in kunt zien.

Onderstaande apps zijn opgenomen in de volgorde van grootte van de provider in Nederland.

MijnKPN

Met een simpel aan te maken MyKPN-account kun je inloggen in de persoonlijke omgeving van de MijnKPN-applicatie, ook op je iPad of Android-tablet. Krijg direct een overzicht van de laatste rekeningen of bekijk het verbruik van je databundel van je tabletabonnement van elke maand dat je klant bent. Ook kun je handige weetjes lezen en het laatste KPN-nieuws. Via de app kun je ook live je bundels aanpassen zodat je meteen verder kunt internetten indien je bundel op is geraakt.

 • OntwikkelaarKPN
 • Platform(en)Android / iOS /
 • CategorieCommunicatie /
 • Downloaden

MyVodafone

Via de dienst MyVodafone kun je, net als bij KPN en T-Mobile, inzicht krijgen in je verbruik van het tabletabonnement of in de rekeningen die je elke maand krijgt. Ook kun je via de MyVodafone-app direct contact opnemen met de klantenservice via bijvoorbeeld de telefoon maar ook via Twitter. Voor speciale diensten en Vodafone-apps is ook ruimte ingewonnen, evenals een rubriek met een persoonlijke aanbieding voor jou.

 • OntwikkelaarVodafone Libertel B.V.
 • Platform(en)Android / iOS /
 • CategorieCommunicatie /
 • Downloaden

My T-Mobile

Heb je een abonnement via T-Mobile, bijvoorbeeld via onbeperkt 4GMax mobiel internet, dan biedt de My T-mobile-app dezelfde functies. Handig is de extra functie om de facturen rechtstreeks op te slaan op je cloud-dienst van Dropbox of Google Drive, bijvoorbeeld.

T-Mobile biedt interessante tabletabonnementen op haar 3G-netwerk, maar ook op haar 4G-netwerk. Gewoon door blijven internetten wanneer je onderweg bent of tijdelijk geen WiFi-bereik hebt. Heb je wel WiFi dan wordt automatisch overgeschakeld op dit signaal om je mobiele databundel zoveel mogelijk te besparen. Daarbij kun je kiezen tussen verschillende databundels afhankelijk van je gebruik. Met de My T-Mobile app kun je live meekijken met je dataverbruik maar ook alarmen instellen. De facturen zijn rechtstreeks via de applicatie in te zien en op je tablet op te slaan voor in het archief.

 • OntwikkelaarT-Mobile
 • Platform(en)Android / iOS /
 • CategorieCommunicatie /
 • Downloaden
Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer