HP lanceert nieuwe Slate 6 VoiceTab II

0

Begin dit jaar toonde Hewlett-Packard (HP) de Slate 6 VoiceTab en Slate 7 VoiceTab aan het grote publiek op het Mobile World Congress. In juli verschenen beide tablets, die je eveneens als smartphone kunt gebruiken om te bellen, in ons land voor een adviesprijs van 229 euro. De kleinste variant krijgt nu een opvolger: de Slate 6 VoiceTab II. Weliswaar is hij alleen nog op de website van HP India verschenen, maar dat betekent nog niet dat we deze tablet niet binnenkort in ons land in de kunnen bestellen.

Specificaties HP Slate 6 VoiceTab II

Wie verwacht dat de Slate 6 VoiceTab II een grote verbetering is ten opzichte van zijn voorganger, komt bedrogen uit. Het besturingssysteem en de camera aan de achterzijde hebben een upgrade gekregen van de Amerikaanse tabletproducent. Desalniettemin toch een overzicht van de belangrijkste specificaties.

De HP Slate 6 VoiceTab II heeft een 6 inch LCD-scherm met IPS-technologie, een resolutie van 1280 x 720 pixels en een pixeldichtheid van 245 ppi. Onder de motorkap vinden we een Marvell PXA1088 quadcore-processor die geklokt is op een snelheid van 1.2 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 1 GB, de opslagcapaciteit 16 GB. Het intern geheugen kun je met een geheugenkaart (SD of SDHC) uitbreiden naar maximaal 32 GB.

Zoals gezegd heeft de camera aan de achterkant een upgrade gekregen van 5 megapixels naar 8 megapixels. Tevens heeft de camera een enkele LED-flitser en kun je video’s opnemen in 720p kwaliteit. De voorzijde heeft nog steeds dezelfde 2 megapixelcamera als zijn voorganger. Wat betreft connectiviteit beschikt de HP Slate 6 VoiceTab II over WiFi (802.11 b/g/n), Bluetooth 3.0 en een microUSB 2.0-poort. De tablet heeft een 11.4 WHr Li-ion batterij die een battery life van 9 uur heeft.

Draaide zijn voorganger nog op Android 4.2 (Jelly Bean), de HP Slate 6 VoiceTab II is nu voorzien van Android 4.4.2 (KitKat).

Prijs en verkrijgbaarheid

De HP Slate 6 VoiceTab II is op dit moment alleen nog in de Indiase webshop van HP gespot. Daar kost de tablet omgerekend 207 euro (15.999 Indiase Rupees), iets goedkoper dan het huidige model die 229 euro kost. Of en wanneer de Slate 6 VoiceTab II naar ons land komt, is op dit moment niet bekend. Zodra we daar meer informatie over krijgen, dan lees je dat uiteraard hier op TabletGuide.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 7 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1200
  • Afmetingen 183.5 x 103.9 x 7.18
  • Processor HiSilicon Balong V9R1 quad-core ARM
  • Gewicht 239 gram
  • Opslagruimte 16
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer