Google lanceert Office voor Android Preview Apps

0

Het lange lijkt nu echt bijna over. Google heeft vandaag de Office voor Android Preview Apps gelanceerd. Een select groepje heeft nu, na ruim een half jaar wachten, toegang tot Word, Excel en Powerpoint op hun Android-tablet. Ik zeg bewust ‘select groepje’ want je tablet moet aan hoge eisen voldoen om de Preview Apps van Microsoft Office op te kunnen downloaden. Toch benieuwd? Lees dan snel verder want wij hebben screenshots.

“We are excited to let you know that the wait is over and you can now access the Microsoft Word, Excel and PowerPoint Preview apps for Android tablet! ”, zo schrijft het Android-team in de persverklaring die vanmorgen vroeg in onze inbox belandde. Maar mijn enthousiasme slaat snel om als ik lees aan welke technische eisen je tablet moet voldoen om de Preview Apps te kunnen gebruiken.

Alleen tablets met een scherm tussen 7 inch en 10.1 inch die draaien op Android 4.4.x (KitKat) kunnen de Office Preview Apps downloaden en installeren. Ben jij een van de gelukkigen wiens tablet al op Android 5 (Lollipop) draait, dan vis je achter het net: Google vermeldt in zijn persbericht nadrukkelijk dat de Preview Apps op dit moment niet ondersteund worden op Googles nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem. Ten slotte zijn twee Android-tablets uitgesloten van gebruik: de Samsung Galaxy Tab 3 (7 inch) en de Samsung Galaxy Tab 4 (7 inch). De uitsluiting van deze tablets heeft wellicht met de technische specificaties te maken, maar dat is giswerk omdat Google niet wil ingaan op de reden waarom deze modellen zijn uitgesloten.

Mocht je niet kunnen wachten om Word, Excel en Powerpoint te gebruiken en bereid zijn om feedback te leveren, dan kun je daarvoor terecht op de Google+ community van Microsoft Office.

iOS, Android en Windows

In maart lanceerde Microsoft Office voor de iPad. Sindsdien zijn Word, Excel en Powerpoint al tientallen miljoenen keren gedownload. Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf beloofde dat Android- en Windows-gebruikers niet lang achter zouden blijven. Mary Jo Foley, Microsoft-volger bij ZDNET, meldde eind oktober dat Office voor Android in november gelanceerd zou worden. Nu blijkt dat ze het bij het rechte eind had.

Begin juli adverteerde Microsoft dat het op zoek is naar beta-testers voor Office voor Android. Dat was de eerste aanwijzing dat de lancering van het softwarepakket zich in een vergevorderd stadium bevindt.

Bezitters van een Windows-tablet moeten wellicht nog tot de lente van 2015 wachten. Omdat Android een veel groter marktaandeel heeft dan Windows (slechts 2%), heeft het ontwikkelen van Office voor Android een hogere prioriteit voor Microsoft.

Screenshots

Bekijk hieronder de screenshots die mijn collega Leon maakte van de Office voor Android Preview Apps.
Klik op de afbeelding om ze te vergroten.

1234567

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Microsoft Word Microsoft Corporation

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Office alternatief / Productiviteit
  • Downloaden

Microsoft Excel Microsoft Corporation

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Office alternatief / Productiviteit
  • Downloaden

Microsoft Powerpoint Microsoft Corporation

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Office alternatief / Productiviteit
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer