Acer Aspire Switch 12 nu te koop

0

Half oktober kreeg TabletGuide de eerste persafbeeldingen van de Acer Aspire Switch 12 in handen, evenals de technische specificaties. Acer Nederland bevestigde tegenover ons dat deze hybride tablet zijn opwachting in Nederland zou maken, maar een introductiedatum en adviesprijs kon het bedrijf destijds nog niet mededelen. Inmiddels zijn we zes weken verder en heeft TabletGuide de Acer Aspire Switch 12 gespot bij Media Markt.

Specificaties Acer Aspire Switch 12 (SW5-271-60A4)

De Acer Aspire Switch 12 heeft, zoals de naam van de tablet al aangeeft, een 12.5 inch TFT-LCD-scherm met een resolutie van 1920 x 1080 (Full HD) en een beeldverhouding van 16:9. Onder de motorkap vinden we een Intel Core M-5Y10a dualcore-processor. Het energieverbruik van deze nieuwe type processor is zo laag dat een ventilator overbodig is geworden. De kloksnelheid van deze energiezuinige chip is 2 GHz met Turboboost. Het RAM-geheugen is maar liefst 4 GB, de capaciteit van de harde schijf 60 GB.

De Acer Aspire Switch 12 heeft geen camera aan de achterkant, maar wel een 2 megapixel front-facing camera. Wat betreft connectiviteit beschikt deze hybride tablet over een scala aan verbindingsmogelijkheden: WiFi (802.11n), Bluetooth 4.0 (LE), één microHDMI-aansluiting, één microUSB 3.0-poort, één volwaardige USB 2.0-slot en een geïntegreerde kaartlezer. De tablet draait op Microsofts besturingssysteem Windows 8.1.

Tevens krijg je een qwerty-toetsenbord bij aanschaf van de Acer Aspire Switch 12. Omdat het toetsenbord kleiner is dan een conventioneel toetsenbord, heeft het geen trackpad onder de toetsen.

Acer Aspire Switch 12

Net zoals veel 2-in-1-computers is de Acer Aspire Switch 12 te gebruiken in verschillende modi. De tablet heeft een afneembaar toetsenbord. Je kunt het toetsenbord los halen waardoor je over een volwaardige Windows-tablet beschikt. Koppel je het toetsenbord aan het scherm dan heb je een 12,5 inch laptop. Splits je daarna het toetsenbord, en draai je het bovenste deel 180 graden naar achteren, dan wordt dit deel een tabletstandaard. Het toetsenbordgedeelte kun je daarna los gebruiken met een Bluetooth-koppeling. Dit laatste is een uniek karakter van deze Switch 12, wat de concurrentie op dit moment niet biedt.

Prijs

En wat betaal je voor dit alles? Media Markt biedt de Acer Aspire Switch 12 aan voor een adviesprijs van 629 euro. Niet bepaald goedkoop, maar je krijgt dan ook een hybride tablet met high-end specificaties en toetsenbord.

Loop jij al warm voor de Acer Aspire Switch 12?

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.5 inch
  • Besturingssysteem Windows 8
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 317 x 221 x 16 mm
  • Processor Intel Core M-5Y10a (dual-core)
  • Gewicht 1500 gram
  • Opslagruimte 128 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer