‘Nexus 7 (2013) kampt met video play back issues na Lollipop-update’

0

We zien wel vaker dat er zich problemen voordoen als er een nieuwe software-update uitkomt. En dat is niet gebonden aan één type besturingssysteem: iOS, Android en Windows ontkomen er allemaal niet aan. Wie zijn Nexus 7 (2013) een update heeft gegeven naar Android Lollipop (Android 5), heeft misschien gemerkt of ondervonden dat het afspelen van video’s problemen oplevert. Gelukkig bestaan er tijdelijk bug-fixes voor, maar je moet op een nieuwe update wachten om het probleem definitief op te lossen.

Afgelopen week meldden we hier op TabletGuide dat de uitrol van Android L naar Nexus-tablets en -smartphones was begonnen. Zoals gebruikelijk krijgen de trotse bezitters van een Nexus-apparaat als eerste de beschikking over de nieuwste Android-versie. De Nexus 6 en Nexus 9 waren de eerste mobiele apparaten die standaard met Googles nieuwste mobiele besturingssysteem waren uitgerust. De Nexus 4, 5, 7 (2012 en 2013) en 10 kunnen de komende tijd een software-update tegemoet zien.

Maar misschien dat je beter even kunt wachten met het updaten van je Nexus-tablet. Android Police meldt dat de Nexus 7 (2013) met video play back issues kampt na het installeren van Android L. De techwebsite stuitte op een forum van Google waar leden zich beklaagden over dit probleem. Ook enkele redactieleden hadden problemen met het afspelen van (YouTube-)video’s na het installeren van de laatste Android-update.

Eén van de forumleden denkt de oorzaak van het probleem te hebben gevonden. Hij stuitte op een stukje code dat aangeeft dat Android L. de exacte locatie van de standaard video player niet kan vinden. Zo komt het voor dat je een video afspeelt en je toestel ineens met deze handeling mee stopt.

Bugfixes

Er bestaan tijdelijke bugfixes voor dit probleem. Soms helpt het om de tablet uit te schakelen en opnieuw op te starten. Mocht dat niet werken, dan kun je proberen om de NuPlayer in te schakelen. Ga daarvoor na je instellingen, toestelinfo en klik enkele malen op ‘build number’ totdat de Developer Options sectie verschijnt. Nu kun je de NuPlayer inschakelen. Start de tablet opnieuw op en het probleem zou verholpen moeten zijn.

Een derde optie is om de cache partitie van je Nexus 7 te wissen. Dit verhelpt het probleem tijdelijk. Hieronder lees je hoe je dit kunt doen:

 • If your tablet is on, turn it off.
 • Press and hold the Volume Down button, then press and hold the Power button at the same time until the tablet turns on. You’ll see the word “Start” with an arrow around it.
 • Press the Volume Down button twice to highlight “Recovery mode.”
 • Press the Power button to start Recovery mode. You’ll see an image of an Android robot with a red exclamation mark and the words “No command.”
 • While holding down the Power button, press theVolume Up button.
 • Use the volume buttons to scroll to “wipe cache partition” then press the Power button to select it.
 • Scroll down to “Yes – erase all user data,” then press the Power button to select it.

Let wel: het gaat hier allemaal om tijdelijke oplossingen. Een permanente oplossing voor dit probleem krijg je waarschijnlijk bij de volgende patch-update van Android L.

Heb jij deze problemen ervaren met je Nexus 7 (2013) na de Android-update? Hebben de bovenstaande bugfixes tot de oplossing geleid? Laat het onze lezers weten in een reactie.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 7 inch
 • Besturingssysteem Android 4Android 5
 • Schermresolutie 1920 x 1200
 • Afmetingen 200.7 x 114.3 x 8.65 mm
 • Processor Qualcomm Snapdragon S4 Pro (quad-core)
 • Gewicht 317.5 gram
 • Opslagruimte 16 / 32
 • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer