Hema komt met budgettablets H8 en H10

0

Op zoek naar een goedkope Android-tablet? Wellicht dat je dan binnenkort even bij de Hema naar binnen kunt lopen. De Nederlandse winkelketen lanceert begin december een tweetal budgettablets onder de naam H8 en H10.

De tablets worden niet door Hema zelf gefabriceerd (het is immers geen tabletfabrikant). Welke partij de productie voor zijn rekening neemt wil het bedrijf niet zeggen. Wat wel bekend is dat Hema zijn eigen naam aan de toestellen koppelt.

Zowel de H8 als de H10 worden standaard met een screenprotector geleverd. Daarnaast zijn de tablets voorzien van een aantal Hema-apps. Zo heeft het bedrijf een app toegevoegd waarmee je naar de webwinkel gaat, een app van Hema mobiek en een fotoservice-app.

Specificaties H8

De H8 heeft een 8 inch HD-scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels. De tablet is 208 x 125 x 11 millimeter. Mediatek levert de 1.2 GHz snelle quadcore-processor. Het werkgeheugen bedraagt 1 GB. Standaard beschikt de tablet over 8 GB aan interne opslagruimte en is hij niet verkrijgbaar met een grotere opslagcapaciteit. Maar geen nood: het geheugen is uit te breiden met een microSD-kaart.

De H8 heeft een tweetal camera’s: een 5 megapixelcamera aan de achterkant en een 2 megapixelcamera aan de voorzijde. De batterij heeft een capaciteit van 4000 mAh. Hoelang deze meegaat met een volledige lading is niet bekend. Over welke connectiviteitsmogelijkheden de tablet beschikt is niet bekend. Wel weten we dat de H8 geen 4G-netwerk ondersteunt en is uitgerust met een belfunctionaliteit.

De H8 draait op een vrijwel kale versie van Android 4.4 (KitKat) en gaat 125 euro kosten.

Hema H8

Specificaties H10

Zoals de naam al aangeeft heeft de H10 (zie omslagfoto) een 10 inch display. De resolutie is gelijk aan die van zijn kleinere broertje, namelijk 1280 x 800 pixels. De pixeldichtheid van 151 ppi is niet bepaald om over naar huis te schrijven. De tablet is 162 x 163 x 13 millimeter, wat anno 2014 behoorlijk dik is voor een tablet.

Evenals de H8 heeft de H10 een 1.2 GHz quadcore-processor van Mediatek onder de motorkap, 1 GB aan RAM-geheugen en een 5 en 2 megapixelcamera. De interne opslagcapaciteit is met 16 GB twee keer zo groot als die van de H8. Ook de batterij heeft met 6000 mAh een grotere capaciteit.

De H10 draait eveneens op Android 4.4 (KitKat) en krijgt een adviesprijs van 159 euro.

Zijn de H8 en H10 iets voor jou, of kijk je liever nog even verder?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek en bloggen. De afgelopen jaren heeft hij diverse webredacties versterkt en vo... Lees meer

Reageer