YouTube lanceert Music Key abonnement

0

YouTube gaat binnenkort starten met het aanbieden van abonnementen. Dat meldt het bedrijf vandaag. Onder naam YouTube Music Key kunnen muziekliefhebbers tegen betaling onbeperkt muziekvideo’s kijken zonder reclame. Daarnaast kunnen ze muziekvideo’s offline beschikbaar maken en dus afspelen wanneer er geen internetverbinding voorhanden is. De YouTube abonnementen zijn al lange tijd onderwerp van geruchten.

De dienst zal in de komende weken langzaam uitgerold worden in de Android app van YouTube. De app krijgt daarvoor een extra startscherm, volledig gericht op muziekvideo’s. Vanaf de start zal YouTube Music Key beschikbaar zijn in de V.S., Spanje, Italië, Portugal, Ierland, Finland en het Verenigd Koninkrijk en alleen in de Android app. De iOS app volgt later, al geeft Google geen informatie over een releasedatum.

Als abonnementhouder toont de app je niet langer reclame en ben je in staat om video’s offline beschikbaar te maken. Daarnaast kan de app ook op de achtergrond actief zijn, zodat je muziek doorspeelt wanneer je andere apps gebruikt. Deze functies werden eerder al eens getest en later weer uit de app verwijderd.

De dienst zal in eerste instantie gratis worden aangeboden. Na de test zal YouTube korting geven op het abonnement en na enige tijd moet de dienst ‘up and running’ zijn. Het bedrijf rekent $10,- per maand voor het abonnement, wat ook direct een abonnement op Google All Access zal zijn. Die laatste is de Spotify concurrent van Google. Wat de prijs in Nederland zal worden is nog niet bekend.

Wat vind jij? Is het vernieuwend genoeg om een abonnement te nemen? Of voldoet de gratis YouTube met reclame prima?

Share.

Gerelateerde tablets / apps

YouTube YouTube

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Media en video
  • Downloaden

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer