Facebook Messenger heeft 500 miljoen actieve gebruikers

0

Meer dan 500 miljoen Facebook gebruikers chatten minstens één keer per maand via Facebook Messenger. Dat maakt Facebook bekend via haar eigen nieuwspagina. De chat-dienst uit de stal van Zuckerberg bestaat sinds 2011 en lijkt nu dus in de buurt te komen van de gebruikersaantallen van WhatsApp. Die laatste is overigens ook eigendom van Facebook.

In augustus van dit jaar is de chatfunctie uit de Facebook app verwijderd en kan er alleen nog gechat worden via Facebook Messenger. Deze keuze zal het aantal Messenger gebruikers flink hebben laten stijgen.

Sinds de overname van WhatsApp blijft het opmerkelijk dat Facebook twee apps in de App Stores heeft staan met vergelijkbare functionaliteit. Of Facebook de beide apps ooit zal gaan samenvoegen is op dit moment niet bekend.

De mijlpaal van een half miljard gebruikers voor Facebook Messenger is voor Facebook geen reden om achterover te leunen. In het nieuwsbericht benadrukt het bedrijf dat er nog genoeg mogelijkheden zijn om het aantal te laten groeien en de app verder uit te breiden.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Sociaal
  • Downloaden

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer