Google Maps Android-app krijgt Android L-look

1

Als een van de laatste Android-apps van Google is Maps deze week voorzien van het nieuwe Material Design-jasje. De look-and-feel van Android L (oftewel Android Lollipop of Android 5.0) wordt in zijn geheel overgenomen in de Maps-app voor Android-telefoons en Android-tablets. 

Zo zijn de voor Android-liefhebbers inmiddels bekende kaarten overgenomen binnen Google Maps. Maps was al een van de apps die regelmatig gebruik maakte van de losse kaarten waarop informatie over een onderwerp werd gegeven. Deze kaarten-interface is een van de speerpunten van de Android L-interface met de naam Material Design.

Naast het maken van kaarten zien we dat meer ruimte wordt vrijgemaakt voor het weergeven van foto’s. De foto’s lijken ook te zijn voorzien van een betere resolutie zodat ze scherper ogen. De foto’s worden bijvoorbeeld getoond in kaarten van locaties waarnaar je op zoek bent. Dit kunnen foto’s zijn van het internet maar ook foto’s van Google’s Streetview, van bijvoorbeeld de ingang van een gebouw of attractiepark.

Tevens zijn de herkenbare kleuren van Android L doorgevoerd binnen Maps. De felle kleuren steken goed af tegen de landkaart of het sattelietbeeld wat altijd op de achtergrond wordt getoond. Ook zijn enkele iconen veranderd.

De functionaliteit verandert voor Nederlanders niet. Wel krijgen gebruikers in de Verenigde Staten nieuwe opties voorgeschoteld. Zo kan men in Google’s thuisland direct vanuit de Maps-app een tafel reserveren in een restaurant. Hiervoor wordt samengewerkt met de dienst OpenTable. Ook kan men in de app kijken wat een taxiritje gaat kosten met de app Uber. Het is nog niet duidelijk of deze diensten op termijn ook in Nederland en/of België beschikbaar zullen komen.

Naast de Maps-app wordt tegelijkertijd de Navigatie-app voorzien van een update. Veel grote wijzigingen kunnen we niet vinden in de Navigatie-app, naast de overname van wat kleuren en iconen van de Material Design-lijn.

Nu ook Maps voorzien is van een Android L-look kunnen we spreken van een consistent ontwerp en interface voor alle Google-apps binnen Android. Nu is het nog even wachten op Android 5.0 Lollipop.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Google Maps Google Inc.

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Naslag
  • Downloaden

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

1 reactie

Reageer