iFixit: ‘Nexus 9 is erg lastig te repareren’

0

iFixit heeft de Nexus 9 uit elkaar gehaald en is tot de conclusie gekomen dat je de tablet beter heel kunt houden, hij is namelijk erg lastig te repareren. Op schaal van 1 tot 10, waarbij 10 staat voor uitermate goed te repareren, scoort de Nexus 9 een schamele 3.
Het bedrijf iFixit haalt al jaren de nieuwste en duurste gadgets uit elkaar, om te kijken hoe goed ze te repareren zijn. Vandaag was de Nexus 9 van Google en HTC aan de beurt en wat blijkt? Nou, zoals steeds meer apparaten zit de tablet erg strak in elkaar en is het voor de gemiddelde consument zeer lastig om hem te repareren, bijvoorbeeld wanneer het display aan gruzelementen ligt. iFixit hanteert een schaal van 1 tot 10, waarbij 1 staat voor ‘praktisch onmogelijk te repareren’ en 10 voor ‘erg goed te repareren’. De Nexus 9 haalde een 3, een magere score dus. Het kan echter nog erger, de iPad Air scoorde een 2. De Microsoft Surface Pro 2 haalde zelfs een 1.

De achterzijde van de tablet blijkt relatief eenvoudig te verwijderen, maar daar houdt het op. Aan de binnenzijde tref je namelijk een wirwar van kabeltjes, kleine onderdelen en tape aan. Het scherm, dat al stuk kan gaan bij een valpartij, blijkt ook lastig te vervangen. Het display is namelijk erg strak op het middenframe gelijmd.

Hieronder vind je iFixit’s uitgebreide (Engelstalige) video, waarin de tablet in zijn geheel ontleed wordt.

Specificaties

De Nexus 9 is ontworpen door Google en HTC en beschikt over een 8,9″ display dat 2048 bij 1536 pixels telt. Onder de motorkap vinden we een Nvidia Tegra K1 processor, een dual-core geklokt op 2,3Ghz. Er is 2GB werkgeheugen aanwezig en de interne opslagcapaciteit bedraagt 16GB of 32GB, afhankelijk van welk model je kiest. Aan de achterzijde tref je een 8 megapixel camera aan, voorop zit een 1,6 megapixel webcam. De accu meet 6700 mAh en is middels de bijgeleverde Turbo Charging oplader snel op te laden. De tablet draait op het nieuwste Android 5.0 Lollipop en is sinds deze week verkrijgbaar in Nederland. De goedkoopste uitvoering kost 389 euro. Aangezien hij lastig te repareren is, zou ik er erg voorzichtig mee omgaan 🙂

bewerken 1

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8.9 inch
  • Besturingssysteem Android 5
  • Schermresolutie 2048 x 1536
  • Afmetingen 228.25 x 153.68 x 7.9 5mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (Denver - dual-core)
  • Gewicht 425 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Reageer