Samsung presenteert LTE-A variant Tab S 10.5

0

Samsung heeft een nieuw model van de Galaxy Tab S 10.5 aangekondigd. Deze versie beschikt over ondersteuning voor LTE-A, de snellere variant van 4G-netwerken. Dit Tab S-model wordt vooralsnog alleen uitgebracht in Zuid-Korea.

De Samsung Galaxy Tab S 10.5 is sinds begin juli verkrijgbaar in Nederland, samen met de kleinere 8,4″ Tab S. Naast Wifi-only modellen zijn er ook versies te koop die ondersteuning bieden voor 3G- en 4G-netwerken. Samsung heeft nu echter een variant aangekondigd die ook overweg kan met LTE-A-netwerken, ook wel LTE-Advanced genoemd. De verbinding biedt ondersteuning voor 225Mbps, wat de tablet volgens Samsung in staat maakt om binnen één minuut 421 liedjes te downloaden.
Qua specificaties is het LTE-A model verder gelijk aan de ‘normale’ Tab S 10.5. Dit houdt in dat je een 10,5″ AMOLED-scherm (2560 bij 1600 pixels), een Exynos octacore processor, 3GB werkgeheugen en stereospeakers krijgt. Aan de achterzijde vind je een 8 megapixel camera en ook een 2,1 megapixel webcam ontbreekt niet. Bijzonder is het feit dat de tablet de beschikking heeft over een vingerafdrukscanner, welke is verwerkt in de fysieke thuisknop. De Tab S 10.5 draait op Android 4.4 KitKat, met zware TouchWiz schil van Samsung.

LTE-A in Nederland

LTE-A is in Nederland nog niet zo ingeburgerd als in Zuid-Korea, maar de providers hier zijn er al een tijdje mee bezig. Zowel Vodafone als KPN zijn bezig met de uitrol van LTE-A en ook T-Mobile is met sneller mobiel internet bezig, onder de naam 4GMAX.

Tab S 10.5 score

De Samsung Galaxy Tab S 10.5 kreeg in onze review de beoordeling ‘zeer goed’, een score die mede behaald is vanwege het fantastische beeldscherm en compacte design. Eind juni schreven we al dat uit onderzoek blijkt dat de tablet het beste scherm heeft, en begin augustus had de Tab S 10.5 ook nog de beste accuduur van alle 10″ tablets.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.5 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 2560 x 1600
  • Afmetingen 247.3 x 177.3 x 6.6 mm
  • Processor Samsung Exynos (octa-core)
  • Gewicht 465 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Reageer