‘Opvolger Surface Pro 3 groter dan 12 inch’

0

Steeds meer tabletfabrikanten lijken zich in de toekomst te gaan concentreren op tablets met grotere schermformaten. Onlangs hoorden we nog het gerucht dat Sony volgend jaar een 12 inch grote tablet op de markt gaat brengen. Vandaag horen we geluiden dat de Amerikaanse hard- en softwaregigant Microsoft mogelijk plannen heeft om een Surface-tablet van 13 of 14 inch te lanceren.

Dat zeggen anonieme bronnen uit de productieketen althans tegen Digitimes.

De Surface Pro 3 is met 12 inch een stuk groter dan zijn voorganger, die een display van ‘slechts’ 10 inch had. De ingewijden stellen tegenover Digitimes dat het grotere schermformaat de reden is waarom het laatste model zo goed verkoopt.

In de tweede helft van oktober presenteerde Microsoft zijn laatste kwartaalcijfers. Daaruit bleek dat het Amerikaanse technologiebedrijf in de maanden juli, augustus en september 908 miljoen dollar aan omzet boekte op de Surface-afdeling. De eerste drie maanden van het jaar behaalde de Surface-afdeling van Microsoft een omzet van 500 miljoen dollar. Het tweede kwartaal daarentegen viel de omzet een stuk lager uit: 409 miljoen dollar.

Als een tablet met groot schermformaat goed verkoopt, waarom maak je dan geen tablet met een nog groter display? Volgens de anonieme bronnen die Digitimes citeert, is dat precies wat Microsoft in zijn achterhoofd heeft. Het bedrijf zou dan ook plannen hebben om tablets met schermformaten van 13 en 14 inch te ontwikkelen.

Tegelijkertijd suggereren de bronnen dat de plannen zich nog in een vroeg stadium bevinden. Het is daarom op dit moment nog onduidelijk of Microsoft zijn plannen daadwerkelijk doorzet. Digitimes vroeg Microsoft om een reactie, maar wenste niet te reageren op de plannen.

Surface Pro 3

Eind mei presenteerde Microsoft de Surface Pro 3, de ‘laptop killer’. Sinds augustus is deze high-end tablet in ons land te koop. Deze tablet is met veel genoegen getest en ontvangen door de tech community, ondanks dat na de lancering diverse problemen aan het licht kwamen.

Bekijk de specificaties van de Microsoft Surface Pro 3
Bekijk de prijzen van de Microsoft Surface Pro 3
Lees onze review van de Microsoft Surface Pro 3

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12 inch
  • Besturingssysteem Windows 8
  • Schermresolutie 2160 x 1440
  • Afmetingen 20.14 x 29.21 x 9.14 cm
  • Processor Vierde generatie Intel Core i3 i5 of i7 (dual-core)
  • Gewicht 798 gram
  • Opslagruimte 128 / 256 / 512 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer