Google Agenda voor Android krijgt grote update

2

De Google Agenda app voor Android krijgt een make-over naar het material design van Android 5.0. Dat heeft Google vandaag laten weten. Naast het nieuwe design worden ook een aantal nieuwe features toegevoegd.

Met de nieuwe versie van de app worden Gmail events automatisch doorgezet naar je Agenda, tenzij je aangeeft dit niet op prijs te stellen. Koop je bijvoorbeeld een concertkaartje, dan zal Google dit aan de bestelbevestiging herkennen en het concert direct in je agenda zetten.

Daarnaast zal de app ‘voorspellender’ werken bij het aanmaken van nieuwe afspraken en meetings. Op basis van je online geschiedenis zullen personen en locaties worden voorgesteld, zodat je minder hoeft te typen om hetzelfde resultaat te krijgen.

Tot slot zal de app je extra informatie tonen bij de afspraken die je maakt. Op basis van de locatie worden bijvoorbeeld mooie foto’s toegevoegd. Denk daarbij ook aan praktische informatie, zoals openingstijden en adresgegevens.

De update zal direct uitgerold worden naar apparaten met Android 5.0. Alle andere Androidgebruikers zullen nog even moeten wachten. Google laat weten dat de app ‘in de komende weken’ beschikbaar zal zijn.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Google Agenda Google Inc.

  • Platform(en) Android
  • Categorie Productiviteit
  • Downloaden

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

2 reacties

Reageer