‘Sony Z3 Tablet Compact heeft beste accuduur van alle tablets’

0

De Sony Xperia Z3 Tablet Compact is de tablet met de beste accuduur, zo blijkt uit een benchmark die uitgevoerd is door PhoneArena. De tablet scoort een stuk hoger dan Android-concurrenten en laat ook de recente iPad’s ver achter zich. De Z3 Tablet Compact is sinds kort verkrijgbaar in Nederland, de goedkoopste variant kost 399 euro.

Test

PhoneArena heeft de afgelopen tijd vele tablets aan een accutest onderworpen, zo ook de Xperia Z3 Tablet Compact (wat een naam, pf) van Sony. Veel informatie over de manier waarop de tests zijn uitgevoerd weten we niet, maar volgens de website ‘meet de accutest een custom web-script dat gelijk staat aan normaal gebruik’. Deze test wordt uitgevoerd tot de accu leeg is en wat blijkt? De Sony Xperia Z3 Tablet Compact heeft de hoogste score ooit behaald. Met een screen-on-time van 9 uur en 47 minuten steekt de tablet met kop en schouder boven onder meer de iPad Air (2) en Samsung Galaxy Tab S 8.4 uit. Nu beschikt de Z3 Tablet Compact over een accuverlengende STAMINA-modus, het is niet bekend of deze is geactiveerd met het meten van deze test. Neem de resultaten dus met een korrel zout, maar het laat in ieder geval zien dat Sony een goede accu in een enorm beperkt formaat (waarover hieronder meer) heeft weten te stoppen.

benchmark

© PhoneArena

De Tablet Z3 Compact is verkrijgbaar vanaf 399 euro, onder andere via Sony’s webshop. Retailers als MediaMarkt verkopen hem ook, maar daar is hij momenteel niet op voorraad.

Specificaties

De Sony Xperia Z3 Tablet Compact heeft een 8″ display dat 1920 bij 1200 pixels telt, Full-HD resolutie dus. Er is 16GB of 32GB aan interne opslagcapaciteit aanwezig, uitbreidbaar met maximaal 128GB via een Micro-SD kaartje. De gebruikte processor komt uit de stallen van Qualcomm, het is een 2,5Ghz Snapdragon 801. Deze beschikt over vier kernen en wordt bijgestaan door 3GB werkgeheugen, ook wel RAM genoemd. De accu heeft een capaciteit van 4500 mAh en kan zowel via Micro-USB als de magnetische aansluiting worden opgeladen. De tablet draait op Android 4.4.4 KitKat, met enkele aanpassingen van Sony. Een update naar Android 5.0 Lollipop is beloofd en komt begin 2015, zo schreven wij recent.

De Z3 Tablet Compact is - zoals de naam doet vermoeden - licht en compact. Met 213 bij 123 bij 6,4 millimeter heb je een draagbare en erg dunne tablet in handen. Hij weegt slechts 280 gram. Daarnaast is hij water- en stofdicht, beschikt hij over NFC, een 8 megapixel camera aan de voorzijde en een 2,2 megapixel webcam. Naast Wifi-only modellen komen er ook versies die met 3G- en 4G-netwerken overweg kunnen.

Is een goede accuduur belangrijk voor jou?

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1200
  • Afmetingen 213 x 123 x 6.4 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon 801 (quad-core)
  • Gewicht 280 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Reageer