Medion komt met 15,6″ Windows convertible

0

De Medion AKOYA S6214T is een 15,6″ laptop met een afneembaar scherm en draait op Windows 8. Voorzien van prima specificaties en een prijskaartje van 499 euro kun je deze convertible op 5 november aanschaffen bij de Aldi.

Medion lijkt de laatste tijd steeds meer in te zetten op convertibles, tablets die met behulp van een meegeleverd toetsenbord kunnen worden omgetoverd tot een compacte laptop. Een paar weken geleden troffen we de MD 99430 in de schappen van de Aldi aan, 5 november kunnen we naar dezelfde winkel voor de AKOYA S6214T (MD 99440). Het apparaat kan gebruikt worden in meerdere standen, bijvoorbeeld als losse tablet, maar ook als complete laptop. Ik noem hem bewust compleet omdat we hier te maken hebben met een 15,6″ laptop/tablet. De eerste stand is de laptopmodus, zoals je een normale laptop ook gebruikt. In de tweede stand is het beeldscherm losgekoppeld van het toetsenbord, het scherm rust op een standaard. Middels het Bluetooth toetsenbord kun je blijven tikken, al is het scherm verplaatsbaar. In de derde stand ligt het scherm bijna vlak, al zorgt de standaard (die nu functioneert als een scharnier) ervoor dat het display in een goede hoek ligt om met vingers bediend te worden. In de vierde modus gebruik je het 15,6″ scherm als een losse tablet.15,6 2

Het scherm meet dus 15,6″ en telt 1920 bij 1080 pixels, Full-HD resolutie dus. Er wordt gebruik gemaakt van IPS-technologie, wat voor goede kijkhoeken zorgt. Het display is voorzien van een touchlaag, je kunt dus met meerdere vingers tegelijk het scherm bedienen. Intern is een Intel Pentium N3540 processor te vinden. Deze beschikt over vier kernen die werken op 2,16Ghz, met een turboboost naar 2,66Ghz. Het werkgeheugen bedraagt 4GB en in de tablet vind je 64GB aan flashopslag. De daadwerkelijk beschikbare capaciteit is minder omdat het besturingssysteem ook aardig wat opslokt. Deze convertible draait namelijk op Windows 8.1 en wordt geleverd met een proefperiode antivirus bescherming en 30 dagen Office-versie. De accuduur is volgens Medion maximaal 8 uur, al wordt de capaciteit van de accu’s niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat zowel de tablet als het toetsenbord over een accu beschikken. Qua connectiviteit vinden we in de tablet Wifi, Bluetooth 4.0, een Micro-SD slot, een USB 3.0-poort, een HDMI-uitgang en een audi-combo (line-out en een microfoon). Het toetsenbord beschikt over twee volwaardige USB 2.0-poorten, een eigen accu, 500GB HDD en Bluetooth. Tevens is de tablet voorzien van een HD-webcam en stereo Dolby Home Theater speakers, aan beide zijkanten. Het geheel wordt geleverd met een touchpen (zo’n standaard model dat je bij iedere winkel voor een paar euro kunt aanschaffen) en 3 jaar garantie.

Vanaf 5 november is de AKOYA S6214T van Medion verkrijgbaar bij de Nederlandse filialen van de Aldi. Het prijskaartje bedraagt 499 euro. De convertible is ook te bekijken op de Medion-website. Heb jij interesse in dit apparaat?

Share.

Over de auteur

Reageer