Japans bedrijf onthult gebogen 8,7″ scherm

0

Het Japanse SEL (Semiconductor Energy Laboratory) heeft op een beurs een 8,7″ display gepresenteerd dat in drieën gebogen kan worden. Wanneer we dit scherm in een tablet mogen verwachten is nog onbekend.

Op de jaarlijkse Display Innovation  2014 beurs, die plaatsvindt in Japan, heeft het bedrijf SEL (Semiconductor Energy Laboratory) een nieuw paneel onthuld. Het gaat hier om een prototype, maar het ziet er al veelbelovend uit. Het gebogen scherm kan - zoals je op de foto hieronder kunt zien - in drie stukken gevouwen worden en maakt gebruik van een OLED-paneel. De resolutie bedraagt 1920 bij 1080 pixels, Full-HD dus. De pixeldichtheid op dit 8,7” grote scherm bedraagt 254. Ook een touchlaag is aanwezig, je kunt er dus op typen. SEL stelt dat het scherm meer dan 100.000 keer zonder problemen kan worden gebogen.

In juni dit jaar presenteerde SEL in samenwerking met Nokia ook al een gebogen scherm, deze heeft een schermdiagonaal van 5,9″ en is een stuk minder geavanceerd dan het net onthulde 8,7″ paneel. Zo bedraagt de resolutie van het 5,9″ scherm 1280 bij 720 pixels (HD-resolutie) en kan het niet overweg met aanrakingen.

Wanneer we panelen van bijvoorbeeld SEL daadwerkelijk in consumentenproducten gaan terugzien, is nog onduidelijk. Zie jij voordelen in een buigbaar scherm, voor bijvoorbeeld je tablet?

 

Share.

Over de auteur

Freelance tech journalist. Studeert aan de School voor Journalistiek. 1997. Meer over mij: www.rens-blom.com... Lees meer

Reageer