Veronica Magazine biedt goedkope Windows convertible aan

0

Veronica Magazine verkoopt momenteel een tablet-pc met los toetsenbord van het merk Empire. Deze convertible draait op Windows 8.1, beschikt over gemiddelde specificaties en kost voor leden slechts 249 euro. De tablet wordt geleverd met een Office 365-jaarabonnement en enkele extra’s.

De tablet is gemaakt door Empire Electronics, een fabrikant die bekend staat om het produceren van budget-tablets.

Specificaties

De specificaties van de tablet-pc zijn gemiddeld te noemen. Zo telt het 10,1″ display 1336 bij 768 pixels, een resolutie die gebruikelijk is op goedkopere Windows tablets. Onduidelijk is of er gebruik wordt gemaakt van een IPS-paneel, wat voor goede kijkhoeken zorgt. Onder de motorkap treffen we een Intel Atom 3735G processor aan, dit is een chipset met vier kernen. Volgens de door Veronica Magazine geleverde specificatielijst is er 16GB werkgeheugen aanwezig, al gok ik dat dit een typfout is. Ik verwacht dat er 4GB werkgeheugen schuilgaat, wat voor de gemiddelde gebruiker genoeg is. Er is slechts 16GB interne opslagcapaciteit aanwezig, vermoedelijk maakt deze Empire tablet gebruik van Microsoft’s speciale Windows 8.1-versie voor budget-tablets. Deze draagt de naam ‘Windows 8.1 with Bing’. Empire levert een jaar Office 365 mee, hiermee heb je toegang tot onder andere Word, Powerpoint en 1TB OneDrive opslagcapaciteit.

Aan zowel de voor- als achterzijde vind je een 2 megapixel camera en de accu gaat volgens Veronica Magazine tot 10 uur mee. De daadwerkelijke capaciteit is onduidelijk. Qua aansluitingen kan de tablet overweg met een Micro-SD kaart, Micro-USB poort en Micro-HDMI poort. Verder beschikt hij over Wifi en Bluetooth 4.0. Of er een GPS-module aanwezig is, is onbekend. Het feit dat deze niet genoemd wordt zou er op kunnen wijzen dat hij ontbreekt, iets wat - gezien het prijspunt van het product - niet vreemd zou zijn. Het gewicht is volgens de lijst met specificaties onder de 650 gram, al neem ik aan dat dit alleen voor de tablet geldt. Deze Empire W0321 is een convertible, wat betekent dat de tablet met behulp van het meegeleverde toetsenbord omgetoverd kan worden tot een minilaptop. Het losse full-size toetsenbord klik je aan de tablet, hier is - voor zover ik kan opmaken - geen Bluetooth-verbinding voor nodig. Hoe hij typt weet ik niet, maar ik vind de toetsen er erg goedkoop uitzien. Het geheel kan in elkaar geklapt worden, net als bij een echte laptop.

Veronica Magazine en Empire geven twee jaar garantie op deze tablet, en hij wordt geleverd met twee extra’s. De eerste is een Bluetooth muis, de tweede is een jaarabonnement McAfee Mobile Security, om zo veilig te kunnen internetten.

Bestellen, of toch niet?

Volgens Veronica Magazine kost dit pakket normaal 389 euro, maar abonnees kunnen het nu aanschaffen voor 249 euro. Niet-abonnees betalen drie tientjes meer, 279 euro. Bestellen gaat via dit formulier. Verzending is gratis, je ontvangt de tablet en bijbehorende accessoires binnen vier weken na betaling.

Maar is het verstandig deze tablet aan te schaffen? Op papier biedt hij een hoop waar voor zijn geld, maar in de praktijk hebben wij - en met ons vele anderen - weinig positieve ervaringen met het merk Empire. Zo zijn er alleen in de afgelopen twee maanden tientallen klachten over Empire binnengekomen op klacht.nl, variërend van een tablet die niet meer opstart tot slechte service. Ook op het TabletGuide-forum zijn door de jaren heen vele klachten over dit budgetmerk binnengekomen. Vanwege de slechte ervaringen met het merk zou ik deze Empire W0321 niet aanschaffen of aanraden, maar wie weet heeft Empire nu wel een product met een goede prijs/kwaliteit verhouding op de markt gebracht. Wat vinden jullie van deze tablet?

Share.

Over de auteur

Rens (17) studeert Journalistiek en schrijft al geruime tijd nieuwsartikelen en reviews voor diverse online (techgerelateerde) media, waaronder TabletGuide. Kijk ook eens op about.me/RensBlom... Lees meer

Reageer