Lenovo lanceert Yoga Tablet 2 13 met Windows 8

0

Alsof vijf verschillende tablets met drie schermformaten en twee typen besturingssystemen in één tabletlijn niet genoeg is introduceert Lenovo nu de Yoga Tablet 2 13 met Windows 8. De bekende Yoga Tablet heeft weer een ingebouwde kickstand (tabletstandaard) waarmee je de Windows-tablet rechtop kunt plaatsen.

Recentelijk introduceerde Lenovo al vijf nieuwe Yoga Tablet 2-modellen:

Om de cirkel rond te maken is nu dus ook een 13 inch Windows 8-tablet gemaakt in de Yoga Tablet 2-lijn. In tegenstelling tot de Yoga Tablet 2 Pro (met Android en 13,3 inch scherm) heeft deze Yoga Tablet 2 13 met Windows géén projector aan boord.

Toch zien we indrukwekkende specs in de specificatielijst van de Yoga Tablet 2 13 met Windows. Zo heeft het 13 inch IPS-scherm een hoge resolutie, namelijk 2560 bbij 1440 pixels. In de behuizing is een Intel-processor aangebracht, zoals bij alle Yoga Tablet 2-tablets, en wel de Atom Processor Z3745-chip met vier kernen met een snelheid van 1,83 GHz en 2 MB cache. We zien dat Lenovo maar liefst 4 GB werkgeheugen heeft ingebracht en er is 64 GB opslagruimte beschikbaar wat je uit kunt breiden met een microSD-kaart. Een camera is niet aanwezig maar we zien wel een 1,6 megapixel frontcam zitten naast het scherm.

Met de aansluitopties zit het ook wel snor, met een microUSB-poort en een microHDMI-poort, allen verwerkt in de tablet. De Yoga-tablets staan bekend om hun extreem lange accuduur, dankzij de groter accu die verwerkt is in het ronde uiteinde. De accucapaciteit is 12.800 mAh waar je volgens Lenovo tot 15 uur mee kunt werken. Ken jij een Windows-tablet die zo lang mee kan op één accuduur? Wij niet!

De tablet is ook nog eens dun en licht te noemen. Het dikste punt, bij de ronding, is wel 14 millimeter dik, maar op het einde loopt de tablet taps toe tot slechts 3,7 millimeter. Het gewicht van deze 13 inch tablet is ongeveer 1 kilogram. We kunnen deze dimensies moeilijk vergelijken omdat er weinig concurrentie is in de 13 inch markt, maar we kunnen stellen dat het zeker geen zware tablet-computer wordt.

Optioneel kun je een toetsenbord aanschaffen bij de tablet, welke je met Bluetooth met de Yoga Tablet 2 13 kunt verbinden.

De Lenovo Yoga Tablet 2 13 met Windows 8 is vanaf november verkrijgbaar in de VS voor een adviesprijs van 699 euro. Een Nederlandse introductie is op dit moment nog niet bekend gemaakt maar we verwachten deze Lenovo-tablet-pc nog voor de feestdagen in de Nederlandse winkelschappen!

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 13 inch
  • Besturingssysteem Windows 8
  • Schermresolutie 2560 x 1440
  • Afmetingen 324.1 x 221 x 3.7-14 mm
  • Processor Intel Atom Z3745 (quad-core)
  • Gewicht 1030 gram
  • Opslagruimte 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer