iPad Mini 3 blijkt moeilijk te repareren

0

De meesterreparateurs van ifixit.com hebben ondervonden dat de nieuwste kleine Apple-tablet, de iPad Mini 3, lastig te repareren is. Doordat de TouchID vingerafdrukscanner is vastgelijmd aan het display is deze moeilijk van elkaar te verwijderen. Aangezien een kapot beeldscherm een van de meest voorkomende reparaties is zal dit hoofdbrekens op gaan leveren voor alle tabletreparateurs.

De aanwezigheid van TouchID is het enige nieuwtje wat we konden ontdekken als we deze iPad Mini 3 vergelijken met de iPad Mini 2. En de mogelijkheid om de nieuwe kleinere iPad in de kleur goud te kopen, maar dat is niet zo spannend. Ifixit.com ontdekte ook inhoudelijk vrijwel geen verschillen tussen de iPad Mini 3 en de iPad Mini 2. Alleen de bekabeling in de iPad Mini 3-behuizing is op enkele aspecten gewijzigd in vergelijking met zijn voorganger.

Het vastlijmen van de TouchID homeknop aan het scherm betekent een extra lastige klus voor reparateurs die het scherm willen vervangen. Ook merken de makers van de website op dat veel andere onderdelen met elkaar verlijmd zijn wat een reparatie bemoeilijkt. De iPad Mini 3 scoort dan ook een 2 op een schaal van 10 als het gaat om de reparatiemogelijkheden van de kleine Apple-tablet.

Apple heeft er bij de iPad Mini 3 voor gekozen om de vingerafdrukscanner niet te integreren met het aanraakscherm. Bij de eveneens deze maand gelanceerde iPad Air 2 is dat wel het geval. Daar is het beeldscherm, de touch-bediening en het touchID ontwikkeld in één laag waardoor het scherm dunner is geworden en de aanwezigheid van minuscule luchtbellen tussen de lagen wordt uitgesloten voor een optimaal beeldresultaat.

Overigens betekent dit dat bij een eventuele reparatie van het display van een iPad Air 2 meteen een bijbehorend TouchID moet worden geplaatst. Mogelijk gaat dit ook gelden voor de iPad Mini 3, aangezien het display en de vingerafdrukscanner met elkaar verlijmd zijn. Dat wordt niet duidelijk uit het onderzoek van ifixit.com.

Gelukkig geldt in Nederland het uitgebreide Nederlandse consumentenrecht waarbij de verkopende partij verantwoordelijk is voor het leveren van een deugdelijk product voor de periode van ten minste 2 jaar. Helaas ben je wel op jezelf aangewezen wanneer je de iPad zelf kapot maakt, bijvoorbeeld door deze te laten vallen.

Meer informatie
Meer over tablet garantie.
Mijn tablet is kapot. Wat moet ik doen?
Tablet reparatieadressen in Nederland en België.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 7.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2048 x 1536
  • Afmetingen 200 x 134.7 x 7.5 mm
  • Processor Apple A7 (dual-core) 64-bit
  • Gewicht 331 gram
  • Opslagruimte 128 / 16 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer