Vaio onthult Windows 8-tablet met veel Surface Pro 3-gelijkenissen

0

Vaio, een afsplitsing van de computertak van Sony, heeft haar eerste onafhankelijke tablet-computer getoont. Het Japanse bedrijf onthulde een prototype tablet die wel erg veel gelijkenissen vertoont met de Surface Pro 3 tablet van Microsoft. Zo zien we ook een 12 inch scherm met een hoge resolutie die een gelijke beeldverhouding heeft van 3:2. Ook de snelle Intel Core-processor klinkt ons bekend in de oren. Een speciale gpu van Intel is ingebouwd en we zien ook nu een bijpassend aanklikbaar dun toetsenbord en een meegeleverde digitale tabletpen.

De publicatie van Vaio werd opgemerkt door het Nederlandse Tweakers.net. Vaio lijkt zich te richten op de zakelijke markt in het grafische segment. Het prototype van deze tablet-zonder-titel werd dan ook gepresenteerd tijdens een grote conferentie van Adobe. Ook Intel is een van de partners van de conferentie.

De 12,3 inch tablet heeft een resolutie van 2.560 bij 1.704 pixels resulterend in een pixeldichtheid van 250 pixels per inch. Dit zijn wat meer pixels op het 12 inch scherm van de Microsoft Surface Pro 3, welke ‘slechts’ 216 pixels per inch behaalt. Het aspect ratio is identiek, namelijk 3:2. Het tabletscherm is voorzien van een digitizer en Vaio levert een stylus gratis bij aanschaf. Volgens de specs kan het scherm 95 procent van de rgb-kleurruimte van Adobe weergeven.

De aandrijving van deze Vaio-tablet wordt verzorgd door een Intel Core-processor uit de H-lijn van Intel. De gpu is de Iris Pro Graphics van Intel, met extra krachtige prestaties in vergelijking met de Intel HD graphics-gpu die we standaard in veel tablets met Intel-cpu zien. Daarnaast beschikt de tablet over twee USB 3.0-poorten, een HDMI-poort, een mini-displaypoort en gigabit-ethernet voor een vaste internetverbinding. Tevens is een sd-slot te vinden voor kaartjes tot en met de SDXC-standaard. De connectie met het mobiele netwerk is onbekend in dit stadium.

VAIO prototype Windows tablet (2)

Begin 2015 zal deze tablet in Japan verschijnen. De prijs is aldaar omgerekend ongeveer 1500 euro. Of we deze Vaio look-a-like van de Surface Pro 3 ook in Europa mogen verwelkomen is nog onbekend.

Het Japanse Vaio is een bedrijf dat is afgesplitst van Sony. Tot eind 2013 lanceerde het Japanse bedrijf Sony veel laptops en tablet-computers in de Vaio-lijn. Nu is deze lijn volledig afgesloten en maakt Sony helemaal geen laptops en 2-in-1-computers meer. Wel maakt het bedrijf nog tablet-computers met het Android-platform, zoals recentelijk de 8 inch Sony Xperia Tablet Z3 Compact.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12 inch
  • Besturingssysteem Windows 8
  • Schermresolutie 2160 x 1440
  • Afmetingen 20.14 x 29.21 x 9.14 cm
  • Processor Vierde generatie Intel Core i3 i5 of i7 (dual-core)
  • Gewicht 798 gram
  • Opslagruimte 128 / 256 / 512 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer