iOS 8 nu al minder populair

2

Steeds minder consumenten downloaden en gebruiken iOS 8, de nieuwste versie van Apples mobiele besturingssysteem. Uit de laatste cijfers blijkt dat de adoptie van iOS 8 is gestagneerd.

Amper een week na de lancering meldde Apple dat 46% van alle iPad- en iPhone-gebruikers de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem had geïnstalleerd. De laatste cijfers van Apple Developer Support wijzen uit dat dit aandeel op 5 oktober 47% was, een minimale toename. Het platform kijkt welke iOS-versie klanten gebruiken om de App Store te bezoeken en registreert dit.

Ook andere statistiekverzamelaars laten eenzelfde beeld zien. Fiksu laat tussen 21 september en nu een groei zien van 27,04% naar 37,8%. Mixpanel heeft het over een toename van 29,54% naar 43,55%. Beide bedrijven meten het aandeel iOS 8 door te kijken naar het aantal advertenties in tienduizenden apps.

Bugs

Waarom iOS 8 minder populair is dan zijn voorgangers? Voor een verklaring hoef je in mijn ogen niet ver te zoeken. Gebruikers klaagden massaal over bugs nadat ze het nieuwe besturingssysteem hadden geïnstalleerd op hun iPad of iPhone. De meest gehoorde klachten hadden betrekking op het vastlopen van hun iDevice, de trage up- en downloadsnelheid, het wegvallen van de WiFi-verbinding en het zeer snel leeglopen van de batterij. Ook hier Tablet Guide zien we tientallen reacties voorbijkomen van ontevreden gebruikers.

Apples antwoord: een update. iOS 8.0.1 was een feit, maar deze versie bleek voor nieuwe problemen te zorgen. Zo zou de vingerafdrukscanner (Touch ID) niet langer werken en het mobiele bereik afnemen of zelfs verdwijnen. Apples advies: downgrade je iDevice naar iOS 8.

Inmiddels is iOS 8.0.2 een feit en zijn de klachten afgenomen. Driemaal scheepsrecht zullen we maar zeggen (of ‘Third time’s the charm’ in het Engels).

Het is aannemelijk dat al deze berichten Apple-adepten de stuipen op het lijf heeft gejaagd en zij daarom eieren voor hun geld kiezen.

Heb jij de nieuwste versie van iOS op je iPad of iPhone geïnstalleerd? Bevalt ie goed en is deze bugvrij? Laat het ons weten in een reactie.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek en bloggen. De afgelopen paar jaar heeft hij diverse webredacties versterkt e... Lees meer

2 reacties

  1. Jeff Cloots op

    Had eerst Ios8 gedownload en had geen problemen ,op 3 okt deed ik download van de update
    en mijn email via outlook werd geblokkeerd,alsook was ik alle boeken in I books kwijt
    4 oktober naar retailer Iwatch gegaan doch deze verwezen me door naar Applesupport
    in A’m,deze adviseerden mij om Ipad terug te zetten naar fabrieksinstellingen (ik was wel 45 apps kwijt hierdoor) dan via I tunes getracht kopij terug te zetten van de vorige synchronisatie,doch na
    4 pogingen geen resultaat (duurtijd en vastlopen 5 uur) uiteindelijk ben ik dan erin geslaagd al mijn
    apps terug te zetten, gaat Apple mij hiervoor vergoeden ???????

Add Comment Register

Reageer