Adobe en Microsoft slaan handen ineen

0

Adobe en Microsoft werken samen om Adobes Creative Suite beter geschikt te maken voor tablets, en in  het bijzonder voor de Surface Pro 3. Photoshop en Illustrator zijn flink op de schop gegaan en in plaats van dat ze touch ondersteunen, zijn ze nu naar eigen zeggen ontworpen voor touch.

Dat kondigden Satya Nadella (CEO van Microsoft) en Shantanu Narayen gisteren aan op het evenement Adobe MAX in Los Angeles. Adobe heeft samen met Microsoft Photoshop en Illustrator nu zo aangepast dat ze gestures nu volledig ondersteunen op de Surface Pro 3. Gisteren vertoonden de Amerikaanse bedrijven een demonstratievideo.

Zoals je ziet zijn er voortaan veel nieuwe toepassingen denkbaar met touchscreens. Het toetsenbord is ‘ouderwets’ en ‘achterhaald’ en gestures nemen de rol over voor de meeste bewerkingen. Ervaren Photoshopgebruikers zoals ikzelf zien de innovatie in een oogopslag: het is knap dat de software weet dat je gebruik wilt maken van de content move tool door je vinger langere tijd op een onderwerp te houden en deze te verslepen. Ook de Liquify en Transform tool zijn met je pen snel en eenvoudig te gebruiken. Tenminste, zo lijkt het want mij lijkt het een hele omschakeling en enorm wennen. Ik kan me Photoshop zonder toetsenbord eigenlijk niet voorstellen.

Op termijn komen er nog meer nieuwe veranderingen aan de touchscreen-versies van de apps.

Niet alleen Photoshop maar ook Illustrator is flink onder handen genomen door Adobe en Microsoft. Zo kent het tekenprogramma een nieuwe user interface die volledig is afgestemd op tablets. Over deze nieuwe werkomgeving schrijft Microsoft op zijn blog:

“This touch workspace lets designers create on the go what they could once only accomplish sitting at their studio workbench before. This new workspace exposes the core tools and controls for drawing and editing, making it super simple to start creating with pen and touch. The pressure-sensitive pen makes drawing beautiful curves right on the canvas feel very natural – never before have you been able to just pick up your pen anywhere and draw with the same accuracy as the studio tools you’ve used in the past. Let alone directly on the glass canvas in your lap. In all of this, not a single feature had to be sacrificed.”

Nadella zei dat de samenwerking tussen Microsoft en Adobe “nieuwe energie” heeft gekregen. Maar dit is slechts het begin. Microsoft en Adobe gaan de komende tijd feedback verzamelen en op basis daarvan nieuwe aanpassingen doen. More has yet to come!

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Fotografie
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer