Netflix-app voor Android aangepast

0

Netflix heeft de zoekfunctie van zijn applicatie grondig aangepakt. Voortaan ligt de nadruk op een visuele weergave van zoekopdrachten. Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om je profiel aan te passen in de app.

Dat schrijft Netflix op zijn blog.

Voor bedrijven met een grote digitale bibliotheek zoals Netflix is het belangrijk dat de zoekfunctie goed werkt en overzichtelijk is. En daar speelt het Amerikaanse bedrijf op in. Als je een tijdje geleden een zoekopdracht invoerde, dan verschenen de zoekresultaten in een lijst met titels op je tablet of smartphone. Dat behoort nu tot het verleden. Omdat consumenten visueel zijn ingesteld zie je voortaan de kaft van de film of serie met titel in de zoekresultaten.

Als je op de afbeelding klikt, kun je deze titel direct afspelen of toevoegen aan je playlist om deze op een later tijdstip te bekijken. Vind je het scherm van je tablet of smartphone te klein, dan kun je met Chromecast of AirPlay de video naar je televisie versturen. Om deze functie te activeren klik je eveneens op de cover art.

Profiel

Daarnaast heeft Netflix nog een tweede aanpassing gedaan aan zijn app. Als je je profiel wilt aanpassen, dan kan dat voortaan vanuit de applicatie. Je hoeft dus niet langer naar je desktop of laptop te rennen, in te loggen en wijzigingen aan te brengen. Alles om het gemak van zijn abonnees te dienen.

Netflix

Netflix werd in 1997 opgericht in de VS. Tot 2010 was het bedrijf alleen actief in Amerika, maar sindsdien biedt het zijn diensten wereldwijd aan: eerst in Zuid-Amerika (2011) en later in Europa (2012). Sinds september 2013 kunnen Nederlandse consumenten een abonnement afsluiten op de Video-On-Demand (VOD)-dienst. Onlangs rolde het bedrijf zijn diensten nog uit in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België.

Naast een groot assortiment aan Hollywoodfilms, produceert Netflix ook zijn eigen Original-series zoals House Of Cards, Orange Is The New Black en Dreadful Penny.

De Netflix-app voor Android is vanaf nu te downloaden in de Play Store. iPhonegebruikers moeten nog even wachten totdat de upgrade ook voor hen beschikbaar is.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Netflix Netflix

  • Platform(en) Android / iOS / Windows 8
  • Categorie Amusement
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer