Google’s Play Kiosk (Newsstand) krijgt Material Design-look

0

De digitale kiosk van Google, met de naam Play Kiosk (in het Engels: Play Newsstand) is de volgende app die een make-over krijgt naar het nieuwe Android L-design wat Google gefaseerd invoert in haar Android-software. De app waar je, gratis of tegen betaling, nieuws- en achtergrondartikelen kunt zoeken en lezen is een van de Google-apps die vannacht is aangepast naar het nieuwe ontwerp met de naam Material Design. Nadat alle Google-apps zijn aangepast zal ook Android L worden gepubliceerd, waarschijnlijk in combinatie met een of meerdere nieuwe vlaggenschip-tablets en/of -smartphones. Door eerst de apps te veranderen kunnen gebruikers alvast wennen aan de eenvoudige en compacte stijl en iconen van Android L.

Google’s Play Kiosk werd een jaar geleden gelanceerd als vervanger van Google Currents (nieuws) en Google Magazines (tijdschriften). De laatste app was overigens toentertijd nog niet beschikbaar in de Benelux.

Google Play Kiosk bestaat uit een verzameling geselecteerde nieuwssites, weblogs, kranten en tijdschriften die zijn verzameld in één digitaal trefpunt. Alle artikelen zijn gerangschikt naar onderwerp, maar kun je ook bekijken per titel of sorteren op populariteit. Binnen de Play Kiosk kun je je eigen bibliotheek aanleggen met titels en/of onderwerpen die je aanspreken.

De meeste nieuwsartikelen, vooral die van websites, worden gratis aangeboden. Voor veel achtergronden en diepgaand nieuws wordt of een kleine bijdrage gevraagd per artikel of is een tijdelijk abonnement (voor een dag, week of maand, bijvoorbeeld) af te sluiten per titel. Je kunt ook in zijn geheel een editie downloaden, bijvoorbeeld van een krant voor één dag of voor een losse editie van een tijdschrift.

Het nieuwe Material Design maakt dat meer ruimte wordt vrijgemaakt voor foto’s en dat het lettertype is aangepast. Ook de iconen zijn gewijzigd, hoewel dat er niet veel zijn in de Play Kiosk-app. Om tussen artikelen en onderwerpen te switchen kun je simpelweg even vegen van links naar rechts of andersom. Veeg naar beneden om meer informatie voorgeschoteld te krijgen over dat onderwerp.

Een andere wijziging in Google Play Kiosk is de uitdieping van het aantal onderwerpen in de zoek-sectie. Meer en meer gedetailleerde onderwerpen zijn gespecificeerd waar je je op kunt abonneren.

Play Kiosk is te downloaden via onderstaande link of direct in Google Play. Gedurende de week wordt deze laatste versie met Material Design uitgerold in onder andere Nederland en België.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Play Kiosk Google Inc.

  • Platform(en) Android
  • Categorie Ebooks / Lifestyle
  • Downloaden

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer