Alle tablet formaten in een oogopslag

2

Op dit moment komen alle grote namen met hun eigen tablet op de markt. En allemaal gebruiken ze dezelfde argumenten waarom hun tablet de beste is. Zo lees je dat uit onderzoek is gebleken dat 7 inch het beste formaat is voor een tablet. Een andere producent beweert exact hetzelfde over zijn eigen tablet van 8,9 inch. iPad bezitters zullen zweren bij een nog groter scherm, evenals de toekomstige kopers van een Samsung Galaxy Tab 10.1 of de Motorola Xoom. TabletGuide laat je in één oogopslag zien wat nu het verschil is in de afmetingen van de belangrijkste tablets van nu en in de nabije toekomst.

In onderstaande infographic zie je in één keer de verhoudingen tussen de verschillende tablets en hun afmetingen. Het gaat hierbij om de afmetingen van de hele tablet, niet alleen het scherm.

Klik op de afbeelding voor de grote versie.

Download de infographic

Vind je deze infographic handig en duidelijk? Deel hem dan vooral met je vrienden via Twitter en/of Facebook!

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

2 reacties

  1. Dit zijn de buitenmaten. Die is lang niet zo belangrijk als de grootte van het scherm zelf.nNu lijken de TouchPad en iPad (9.7) veel groter te zijn, terwijl het scherm van de Xoom en Tab10.1 effectief gelijk of groter (10.1) zijn; juist door de mooiere, dunnere randen rondom het scherm.

    • Klopt. Aangezien schermafmetingen alleen in diagonalen worden aangegeven zijn lengte en breedte van schermen van nieuwe tablets niet bekend. Vandaar dat de buitenmaat de beste vergelijking levert op dit moment. Daarnaast is de buitenmaat eveneens een belangrijke factor bij de keuze van je tablet. Die maat bepaalt mede de mobiliteit en gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

Reageer