LA Clippers moeten afscheid nemen van hun iPad

2

Steve Ballmer is sinds augustus de nieuwe eigenaar van de LA Clippers. En dat is geen goed nieuws voor de spelers: zij moeten afstand van hun iPad en iPhone en deze apparaten omruilen voor een Windows-smartphone en Surface-tablet.

Ballmer was 14 jaar lang de CEO van Microsoft. In februari nam Satya Nadella het stokje over van Ballmer als hoogste baas van het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf. Nu de oud-topman wat meer vrije tijd om handen heeft, wil hij zijn oude dag gebruiken om te genieten van zijn favoriete sport basketbal. Het is dan ook niet vreemd dat Ballmer voor 2 miljard dollar de LA Clippers heeft overgenomen, nadat de vorige eigenaar Donald Sterling in opspraak was gekomen.

Sterling zei in een telefoongesprek met een vriendin, dat door TMZ was opgenomen, dat hij boos was dat zij een foto met een zwarte man op Instagram had geplaatst. Letterlijk:

‘It bothers me a lot that you want to broadcast that you’re associating with black people. You can sleep with black people. You can bring them in, you can do whatever you want. But the little I ask you is not to bring them to my games.”

Uit protest tegen deze racistische uitspraken, keerden de spelers hun shirt binnenstebuiten bij hun eerstvolgende wedstrijd. Al met al was de positie van Sterling onhoudbaar geworden en zag hij nog maar één uitweg: zijn team verkopen. En toen kwam Steve Ballmer om de hoek kijken.

Weg iPad

Eind goed, al goed? Was het maar zo simpel. Ondanks zijn pensioen heeft Ballmer altijd nog een aandelenportefeuille met ongeveer 4% van de aandelen Microsoft. De oud-topman staat ook bekend als een loyalist naar Microsoft toe: zo verbood hij naar verluidt zijn familie om met een iPhone rond te lopen. En dat is precies wat hij nu ook van zijn basketbalspelers vraagt. In een interview met Reuters zegt hij:

“Most of the Clippers are on Windows, some of the players and coaches are not. And Doc kind of knows that’s a project. It’s one of the first things he said to me: ‘We are probably going to get rid of these iPads, aren’t we?’ And I said, ‘Yeah, we probably are.’”

Ballmer stelt dat dit niet van het ene op het andere moment hoeft plaats te vinden. Zodra het basketbalseizoen is afgelopen, moeten de spelers er wel aan geloven. Hun iPhone moet plaatsmaken voor een Windows-smartphone en de iPad moet omgeruild worden voor een Surface-tablet.

Hoe de spelers op dit bericht hebben gereageerd is niet bekend.

NFL

Microsoft legde 400 miljoen dollar neer om zijn Surface-tablets de ‘Offical tablet of the NFL’ te mogen noemen. Toen de commentatoren tijdens het verslaan van een wedstrijd de Surface Pro 3 uitmaakten voor een iPad, moest Microsoft een manier verzinnen om zijn Surface-tablet opnieuw te promoten. De uitkomst was een nieuwe commercial: “Trusted by the pros, built for the fans.”

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 12 inch
 • Besturingssysteem Windows 8
 • Schermresolutie 2160 x 1440
 • Afmetingen 20.14 x 29.21 x 9.14 cm
 • Processor Vierde generatie Intel Core i3 i5 of i7 (dual-core)
 • Gewicht 798 gram
 • Opslagruimte 128 / 256 / 512 / 64
 • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

2 reacties

 1. En daarom gebruik ik geen Windows. Het spul kan zich amper zelf verkopen en moet op deze manier opgedrongen worden.
  Arme Clippers… Naar een flut phone en tablet hebben ze er ook nog zo’n schreeuwrige eikel bij!

  • Lol de Surface veegt de vloer met de iPad zeker de Surface pro.

   De ipad word overal opgedrongen eigenlijk ook in bijna alle tv shows etc en ipad is en blijft voor mij heel duur speelgoed.

   en euh 1.5 miljard pc’s /tablets hebben windows.

   Je anti microsoft is dik in je comment te merken, daarom ook mijn erg anti apple comment.

   Ik zal je snel een vraag stellen i.v.m. je ipad kan je 2 apps naast een draaien? kan je met nagenoeg alle types randapparatuur overweg? kan je micro sd kaarten in je iPad steken of een usb device zonder een accessoire te moeten kopen? kan je gemakkelijk afdrukken zonder iets raar te doen met de cloud?
   Surface lijn heeft mogelijk een app gap maar de pro lijn zeker niet.

Reageer