Apple start Health-groep in App Store

0

Health wordt het nieuwe paradepaardje van Apple op software-gebied. Met de komst van iOS 8 komen steeds meer mogelijkheden naar voren waarbij sport- en gezondheidstoepassingen baat bij hebben. De health-mogelijkheden van de iPad, iPhone en Apple’s nieuwe smartwatch worden tevens beschikbaar gesteld aan third party-ontwikkelaars, die apps omtrent de nieuwe toepassingen kunnen ontwikkelen. Speciaal daarvoor heeft Apple een nieuwe sectie toegevoegd in de App Store en in iTunes met de naam Health, waar je alle toepassingen zult gaan vinden die met gezondheid te maken hebben.

De sport-apps bestaan bijvoorbeeld uit fitness-apps, caloriemeters en sporttrackers. Vooral de Apple Watch en de iPhone lenen zich hiervoor, maar de iPad kan bijvoorbeeld goed gebruikt worden om alle resultaten goed weer te kunnen geven op het grotere iPad-scherm.

De gezondheidapps volgen en tonen bepaalde statistieken over jouw gezondheid. Dit kan gaan over eetgewoonten en het volgen en stimuleren van lichaamsbeweging. Maar in de toekomst zullen ook steeds meer opties beschikbaar komen zoals het bijhouden van je hartslag of bloeddruk.

Of zoals Apple het schrijft binnen de nieuwe Health-groep:

“Al deze apps werken samen aan een gezondere versie van uzelf.”

De nieuwe Health-sectie is ontdekt in iOS 8.0.2, de nieuwe release die deze week beschikbaar gesteld is. Naast de toevoeging van de nieuwe gezondheidsrubriek zijn vele bugs opgelost, volgens de iPad-maker. iOS 8 zorgde voor een golf aan klachten, bijvoorbeeld door problemen met de accu van de iPad en WiFi-problemen. Een update naar iOS 8.0.1 zorgde voor weer nieuwe problemen bij veel gebruikers van de Apple-tablets en -telefoons.

iOS 8 is vanaf 17 september te installeren op alle iPads vanaf de iPad 2 en alle iPad Mini’s.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer