Populaire Today Calendar app krijgt Android L-look

0

Today Calendar staat bekend als een kalender-app die esthetiek en functionaliteit combineert. De Android-app voor smartphones en tablet-computers weet de standaard Android kalender-app om te vormen van een saai zakelijk ontwerp naar een stijlvol maandoverzicht van al je afspraken waarbij nieuwe handige functies worden toegevoegd. Gisteren ontving de app een update, naar versie 2.011, waarbij een Material Design werd doorgevoerd in de applicatie en bijbehorende widgets. Material Design is de nieuwe look van de Android-interface van de nieuwe software Android L.

Android L is recentelijk aangekondigd. Onder andere Google Play heeft al een update gekregen met de nieuwe Android L-uiterlijkheden en inmiddels krijgt de ene na de andere Google-app een update waarbij gebruikers alvast een voorschot krijgen op het nieuwe Android-ontwerp. Onderdelen van Material Design zijn de minimalistische iconen en logo’s en een nieuw kleurpalet met vooral frissere kleurstijlen.

Calendar Today heeft onder andere de weergave van de kalender, in de app en in de widgets, aangepast. Ook is een ander navigatiemenu aangebracht, dat vanuit de linkerzijde van het scherm naar voren gehaald kan worden, geheel in Material Design-stijl. De ontwikkelaar geeft aan dat overige Android L-koppelingen zullen worden doorgevoerd zodra Android L beschikbaar zijn voor het grote publiek. De algemene verwachting is dat dit in oktober zal gebeuren, mogelijk tegelijk met de introductie van een nieuwe Nexus-tablet van HTC.

De app Calendar Today heeft inmiddels al tussen de 50.000 en 100.000 downloads gegenereerd in Google Play. De applicatie van Jack Underwood ontvangt hoge reviewscores in Google’s applicatiewinkel. De Trial-versie, waarvan de downloadlink onder dit artikel te vinden is, scoort een 4,4 uit 5. De betaalde versie, welke je voor € 1,25 te koop is, krijgt zelfs een beoordeling van 4,6 uit 5!

De Today Calender applicatie is te downloaden op alle Android telefoons en tablets met Android 4.0.3 en hoger. De Trail-versie is 2 weken gratis te proberen. Ben je tevreden dan dien je eenmalig een klein bedrag te doneren om de Pro-versie te kunnen downloaden.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer