‘Windows 8-gebruikers krijgen gratis update naar Windows 9’

0

De directeur van Microsoft Indonesië, Andrew Diantoro, heeft gezegd dat alle Windows 8-gebruikes een gratis update krijgen naar Windows 9. Dat meldt de Indonesische website Detik, ontdekte WinFuture. De uitspraak van de Microsoft-topman uit Indonesië werd gedaan in een hotel in Jakarta. Volgens Diantoro krijgen alle bezitters van Windows 8 een automatische melding dat Windows 9 beschikbaar is op hun apparaat. Alle andere geïnteresseerden zullen de nieuwste Windows-software, die naar verwachting in de lente van volgend jaar beschikbaar gesteld zal worden voor commercieel gebruik, zelf moeten aanschaffen door middel van een licentie of bij de aankoop van een nieuwe (tablet-)computer.

Hoewel de Windows 9-update vooral veel aanpassingen heeft voor gebruikers van een desktop of laptop zullen ook tabletbezitters met het Windows 8 besturingssysteem gratis kunnen update naar Windows 9.

In het begin van dit jaar kregen alle Windows 8-bezitters nog nog de toegang tot een gratis Windows 8.1 update met nieuwe eigenschappen en opties.

Het is zeker dat we dit jaar nog de eerste officiële beelden van Windows 9 zullen gaan zien. Het is de verwachting dat Microsoft op een grootse persconferentie op 30 september aanstaande de eerste details van Windows 9 gaat onthullen. Zoals we altijd zien bij nieuwe Windows-software zullen daarna de eerste proefversies beschikbaar gesteld worden aan alle ontwikkelaars en andere geïinteresseerden, waarna een defintieve variant zal verschijnen. De kenners voorspellen dat in de lente van 2015 de eerste licenties en computers met Windows 9 in de winkels zullen liggen wereldwijd.

Onlangs verschenen al de eerste details en beelden van het nieuwe Windows 9, waarvan een vroege versie is uitgelekt aan de pers. We zagen bijvoorbeeld een video van Windows 9 met daarin het nieuwe Starmenu. Ook werden de eerste beelden getoond van het nieuwe notificatiecentrum van Windows 9 en de nieuwe multi-desktop modus.

Volgende week volgen we de onthullingen van Windows 9 natuurlijk op de voet. Stay tuned!

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer