Vele klachten over WiFi en batterij na installatie iOS 8

105

9 september onthulde Apple de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem: iOS 8. Deze is sinds vorige week te downloaden voor de iPad 2 of later. Al snel na lancering stroomden de eerste klachten binnen, ook hier bij Tablet Guide. Op het forum van Apple klagen gebruikers over een zeer trage WiFi-verbinding en dat de batterij zeer snel leeg is.

GOED NIEUWS! Apple heeft een update uitgebracht binnen iOS 8, namelijk iOS 8.1. De nieuwe software voor de iPhone en iPad moet veel problemen oplossen en brengt ook nieuwe functies! Meer informatie over de iOS 8.1 update vind je in dit nieuwsartikel:

http://www.tabletguide.nl/53141/vergelijking-verschillen-ipad-mini-ipad-mini-2-ipad-mini-3/

Is iOS 8.1 de oplossing voor jouw software-problemen op je iPad of iPhone?

Een korte bloemlezing van de klachten die jullie achterlieten op TabletGuide.nl:

 • “De iPad is blijven steken op ‘algemene voorwaarden’”;
 • “Alles gaat zeeeer traag”;
 • “Foto’s uploaden of maken naar Marktplaats gaat niet meer”;
 • “Sinds de update is de iPad verschrikkelijk traag en loopt hij vast”; en
 • “iOS 8 gedownload en nu kan mijn iPad 2 geen verbinding meer maken met WiFi”;

Het is op zich niet vreemd dat er bugs opduiken zodra nieuwe software wordt gelanceerd. Mijn artikel “Vele klachten bij installeren iOS 7.1.2” leverde maar liefst 55 reacties op van verontruste gebruikers. Het forum van Apple wordt op dit moment bedolven met negatieve ervaringen na installatie van iOS 8.

WiFi

Waar klagen de meesten over? Eén topic is volledig gewijd aan WiFi-problemen. Verreweg de meeste klachten gaan over de trage up- en downloadsnelheid die zich voordoen sinds ze hun iDevice hebben geüpgraded naar iOS 8. Wie de reacties doorneemt merkt al snel dat het probleem zich niet beperkt tot een bepaald type iPad of iPhone, maar dat het WiFi-probleem zich over de gehele linie voordoet.

Een redacteur van PCMag nam de proef op de som en kwam tot dezelfde conclusie als de gebruikers op Apple’s forum. Hij meldt tevens dat zijn problemen verholpen waren zodra hij overschakelde op LTE (4G-netwerk).

Batterij

Een andere veelgehoorde klacht op het forum is dat de batterij zeer snel leegloopt zodra iOS 8 wordt geïnstalleerd. ‘Dan hebben ze vast een hoop programma’s op de achtergrond draaien of gebruiken ze hun toestel zeer intensief’ zul je misschien denken, maar daar lijkt geen sprake van te zijn.

Sommigen klagen dat hun iPad of iPhone al na vier tot vijf uur bijna helemaal leeg is, bij minimaal gebruik. Het uitschakelen van apps en widgets die op de achtergrond draaien, de schermhelderheid verminderen: het zet allemaal geen zoden aan de dijk. “I can’t use my phone without charging it constantly”, zo schrijft een gebruiker.

Een andere forumlid schrijft dat hij zijn iPhone, die volledig opgeladen was, vier uur later al ruim tweederde leeg was, en dat zonder hem te gebruiken in die tijd.

Apple heeft tot op heden niet gereageerd op de klachten.

Problemen?

GOED NIEUWS! Apple heeft een update uitgebracht binnen iOS 8, namelijk iOS 8.1. De nieuwe software voor de iPhone en iPad moet veel problemen oplossen en brengt ook nieuwe functies! Meer informatie over de iOS 8.1 update vind je in dit nieuwsartikel:

http://www.tabletguide.nl/53141/vergelijking-verschillen-ipad-mini-ipad-mini-2-ipad-mini-3/

Is iOS 8.1 de oplossing voor jouw software-problemen op je iPad of iPhone?

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 9.7 inch
 • Besturingssysteem iOS
 • Schermresolutie 2048 x 1536
 • Afmetingen 240 x 170 x 7.5 mm
 • Processor Apple A7 (dual-core) 64-bit
 • Gewicht 450 gram
 • Opslagruimte 128 / 16 / 32 / 64
 • Alle specificaties
 • Schermdiagonaal 7.9 inch
 • Besturingssysteem iOS
 • Schermresolutie 2048 x 1536
 • Afmetingen 200 x 134.7 x 7.5 mm
 • Processor Apple A7
 • Gewicht 330 gram
 • Opslagruimte 128 / 16 / 32 / 64
 • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

105 reacties

 1. Naar de installatie van iOS 8 op mijn iPhone 4s is de elende begonnen… De wifi doet het niet meer… Safari loopt traag en zit vaak vast.

  Op me iPad air gaat het hele internet surfen traag, het lijkt wel of we 5 jaar terug gaan in de tijd … Wordt er allemaal niet beter op. Wie heeft naar de installatie ook deze problemen ?

  • Na upload ios-8 op de ipad-air een hele trage wifi verbinding idem voor de iPhone na harde start gaat het iets beter.
   Hadden ze dit eerst niet kunnen testen alvorens vrij te geven voor de consumenten.

  • Na het downloaden van ios8 werkte bij mij Facebook niet meer, WiFi problemen zorgden er voor dat ik niet meer kon bankieren, geen berichten versturen en ook niet e-mailen . FaceTime lukte gek genoeg wel. iPad uitgezet en die kreeg ik niet meteen weer aan, maar na plusminus 5 minuten lukte dat wel en nu doet alles het weer…

  • Ik heb precies hetzelfde,steeds geen wifi,wel even wanneer ik hem een paar x in en uit schakel,dan heb ik even wifi,maar van korte duur.
   Balen dit,had ik die update maar nooit gedaan!

  • Iphone 4S, na installatie IOS8, alleen maar wifi als het apparaat op netstroom (dus ook niet op de pc) is aangesloten, batterij is na twee uur voledig plat.

 2. Na downloaden ios 8 werkt iphoto niet meer. Ik krijg een melding dat iphoto niet meer draait onder ios 8. Ik ben nog wel een van die mensen die destijds betaald hebben voor de iphoto-app.
  Daarnaast wil 80 % van mijn muziek niet meer afspelen op itunes. Er staat nu achter de meeste songs zo’n symbool van een vierkantje met een rondje erom, net zoals het ‘preview’ symbool bij de i tunes store…..en die songs worden gewoon niet meer gespeeld. Het ergstevis dat steeds meer songs van dit symbool lijken te worden voorzien

 3. Wij hebben allebei een Iphone 5s. Na het installeren van ios8 op de telefoons geeft het problemen. Als een van ons wordt gebeld en bij is er wifi verbinding, gaat bij allebei de telefoon rinkelen. Als een van ons de wifi uitzet en er belt iemand bestaat het probleem niet. T-mobile oppert dat het eraan ligt dat er maar 1 apple account is, maar dat is onzin dat is al jaren zo.

 4. Heb ios8 gedownload, batterij is binnen paar uur leeg terwijl ik bijna geen app op i pad heb en ook wifi is heel langzaam. Ook programma gemist kan ik niet meer gebruiken.
  Ook gebruik is lastiger.

  Hoop dat het opgelost gaat worden want tweemaal per dag de iPad laden en uitzetten is niet waarvoor ik de ipad heb.

 5. Ik heb op mijn iPhone 4s iOS 8 ge-update En nu loopt alles vast alles traag ik ben ontevreden van iOS 8 als Apple geen oplossing brengt gaa ik andere merk gsm kopen dus geen iPhone !!

 6. Na installatie IOS8 loopt batterij van mijn ipad2 snel leeg, schakelt hij minder snel van beeld/app, verwisselt hij de onderwerpen in de notities,

 7. Na de update loopt elke keer mijn iphone5 vast.
  Krijg soms een zwart scherm
  Mijn whatsapp wordt er vaak uitgegooid, als ik berichtje wil openen kom ik weer in me beginscherm van de telefoon.
  Waardeloze update is het

 8. A.C. van den Assem op

  Sinds de update op mijn iPad 4 ook veel problemen. Ik werk met voice over i.v.m. visus problemen. Daarbij loopt IOS vaak vast en herstart de iPad spontaan. Vaak reageert hij niet meer of heel traag. Overschakelen tussen Apps gaat moeizaam. Na opstarten werkt voice over niet meer. Ook trage WIFI en snel leeglopen, en opladen duurd heel lang. Dus een snelle update is zeer wenselijk!

   • Leon,

    Je doet echt je best maar soft/harde resetten lossen geen bugs op. Zoals ik al aangaf in een reactie, hedendaags worden smartphones voor een bepaalde tijd ontworpen.

    Ik heb nog een oude Nokia n95, na ruim 10 jaar werkt deze nog beter dan mijn iphone 4s. Tevens gaat de batterij nog gemakkelijk en dag mee en dan gebruik ik hem alleen af en toe om oude liedjes te luisteren.

    Dus mijn conclusie smartphone zijn goed voor de economie. Om de aantal jaren een nieuwe, praktisch onmogelijk zonder smartphone en onverklaarbare telecom provides die je leeg trekken met rekeningen die soms onverklaarbaar zijn.

 9. henk van den berg op

  vreemd…ik heb ook crashes gehad,maar zodra ik de opdates van de apps er op had staan was elk probleem over…geen crashes en alles werkt naar behoren en dat op een iphone 5s

 10. Sinds ik de laatste update voor mijn ipad 2 ios 8 heb gedownload ook het zelfde probleem.
  Wifi heel erg traag.
  Voortaan zal ik niet meer meteen over gaan tot de laatste update mee geleerd.
  Hopelijk komt Apple snel met een update die de zaken zal herstellen.

 11. ios 8 is een ramp..hij is traag en hapert div. fotoprogamma’s werken niet meer accu snel leeg …kan je hem niet terug zetten naar ios 7 ?

 12. Ik heb een Iphone 5 en na installatie van ios 8 valt mijn Iphone gewoon letterlijk uit! krijg hem niet eens meer aan de praat. Heel af en toe schiet hij weer eens aan en dan valt hij een paar minuten later weer uit! DRAMA! Wat een ellende! Ik hoop dat ze hier bij Iphone snel wat aan doen !

 13. Ook ik heb na de update iOs 8 een zeer snel leeg lopende batterij! Bij minimaal gebruik en zonder app op de achtergrond! ik heb ook het idee dat de telefoon warmer wordt? Belasting batterij?
  Hoop dat ze snel oplossing vinden. Wil nu terug naar vorige versie.

 14. Apple ellende

  Na de update is de wifi verbinding op de iPad verschrikkelijk slecht. 4 G gaat wel goed. iPad loopt vast. Dit is de kwaliteit van een Windows 95 computer met een piepende telefoonlijn. Onbegrijpelijk dat Apple dergelijke updates op het net zet. Helaas is het niet mogelijk de update te deïnstalleren. Ben op zoek naar een nieuw tablet. Android of Windows dan maar…….

 15. Mijn iphone 5C is ontzettend snel leeg! Ik laad hem s’avond op en haal hem voor het naar bed van het stroom af, en als ik s’morgens kijk is ie leeg nu heb ik alle netwerken uit gezet om te kijken wat ie dan doet???
  Ik heb mijn iPad nog niet ge-update en dat doe ik ook maar niet!
  Wat kan ik er verder aan doen?????

  • Herken het met het opladen. Ik laad mijn telefoon ook helemaal op voor ik naar bed ga. Doe alles wat op de achtergrond kan draaien uit en ga slapen. Smorgens…. hele telefoon leeg pffff

 16. Heb IOS 8 op mijn iPhone 5S en op mijn iPad mini geinstalleerd. Op de iPad eigenlijk geen problemen ervaren. Op de telefoon is een ander verhaal. Wifi inderdaad buitengewoon traag. Valt ook geregel helemaal weg. Maar eigenlijk geldt dat voor alles wat met bereik te maken heeft. Ook het telefoongedeelte heeft een erg brakke verbinding gekregen (hebben hier nog geen 4G). Ook veel last van spontaan sluitende programma’s. Dus je start een app, klikt iets aan en het ding sluit spontaan.
  Dit valt me erg tegen van een state of the art bedrijf als Apple claimt te zijn. Ik ben op de PC een Linux gebruiker en daar is zoiets ondenkbaar. Nooit meegemaakt. En voor een gratis besturingssysteem is dat niet selcht, zeg maar… 😉

 17. IOS 8 is echt waardeloos!! Ik heb een iphone 4s, iets langer dan 1,5 jaar geleden gekocht en heb het vermoede dat de smartphones worden ontworpen voor circa 2 jaar. Want bij elke update is er wel een complicatie.

  Nu kan ik als me tel is vergrendeld niets doen behalve uitschakelen. Safari valt zo nu en dan gewoon weg. Wifi is valt om de haverklap eruit. Kortom allemaal gezeik!!

  Tijd dat ik naar de concurrent ga ligt voor de hand. Apple betaal je een hoop en van Steve kreeg je er wat voor terug maar de huidige arrogantie, slechte softwares en prijzen….?

 18. Daar staan we dan terug…
  Vol spanning gewacht op de update van de IOS8 en ja hoor, vandaag een IOS8.0.2. Versie bij de updates.
  Ik lees wat de update inhoud en ja hoor, ik herken de problemen die ik momenteel heb met mij IPAD2
  Hier gaan we dan, installeer, akkoord met de voorwaarden en hop…
  Maaaaaaar, daar sta ik dan terug. Alles blijft steken op de “Algemene voorwaarden” pagina.
  Miljaar!
  Ik probeer met Apple contact op te nemen.
  Via een lange weg kom ik uiteindelijk bij een scherm om een telefonisch gesprek aan te vragen.
  Maar doodleuk meld me dat dit waarschijnlijk 35€ kan kosten om één incident te melden.
  Damned, ik heb een probleem zoals vele anderen en ga er moeten voor betalen!? No way!
  Weet nu echt niet wat ik moet doen…
  Heb geprobeerd om te downgraden naar IOS7 maar ik krijg een ZIP file die ik niet kan openen op de IPAD.
  Zijn er praktische tips om me verder te helpen want dit is echt niet meer leuk!?

 19. Na update ios8 in mijn iPhone 5 binnen notime leeg. Zo staat hij op 40% en 2 seconden later ineens op 10%, zo vaag. Ook is mijn iPhone veel trager. Ik ga de update terugdraaien via iTunes, schijnt te kunnen.

 20. NA Moeizame update (2x) geeft Ipad zwart scherm met ikoontje van iTunes met stekkertje. Ok sluit m aan op pc en
  Zoek update, iTunes geeft aan dat ipad geüpdatete is en verder geen aktie nodig is. Maar scherm blijft aangeven dat ik moet verbinden met iTunes op pc. Ook uitzetten helpt niet/ soft reset. Lijkt niets meer te doen. Wie weet hoe ik dit moet oplossen?

 21. Echt waardeloos. Heb laatste iPad versie. Verschrikkelijk traag,pagina’s openen soms niet, lopen vast.
  Meerdere keren gereset, versie 2 geinstalleerd, probleem blijft.
  Wat een wanproduct.

 22. Zie net een reactie mbt het versturen van foto’s naar marktplaats. Ook bij mij niet mogelijk om waar dan ook naar toe foto’s te versturen.
  Spijt,spijt spijt van het installeren van deze upgrade.

 23. Johan.speelman@ upcmail.nl op

  Dit is de slechtste introductie van een nieuwe update. Er is onvoldoende getest voor inrtoductie.
  De problemen zijn niet voorzien. Ik vind dit klacht waardig. Ik vewacht snel een verbetering van de update of een mogelijkheid om update ongedaan te maken. Voorts heb ik het nog niet over het verlies van foto’s. Ik vind het puur slecht en verwacht een duidelijke uitleg. Overweeg anders verdere stappen ivm de schade.

 24. Sinds de software update loopt mijn gsm veel te snel plat.
  het is nu zelfs een stapje verder.
  Hij is, zonder mijn weten, op enkele uurtjes plat gelopen en ik krijg mijn gsm niet meer aan.
  Ik heb hem heel de nacht aan de oplader gehangen in de hoop hem deze morgen te kunnen opstarten… Maar niks!
  Als het door die Ios 8 komt kunnen ze maar beter zorgen dat er een downgrade mogelijk is, want dit vindt ik erg, hoor.
  Ik ga straks naar de winkel in de hoop dat zij hem aan de praat krijgen.
  Ik heb hem nog maar (bijna) twee jaar, als hij nu al vervangen moet worden… 🙁

 25. Oh, en mijn geluid deed soms plots heel vreemd. Dan kwam het er door, dan weer niet.
  Het schuivertje aan de zijkant deed het enkel nog bij geluid uitzetten, aan niet.

 26. Na de update naar iOS 8 is de batterij van mijn iPhone 5s veel sneller leeg. Ik deed voorheen 2-3 dagen met mijn batterij, nu moet ik m na een dag opladen om te voorkomen dat hij de volgende dag halverwege uitvalt met een lege batterij.
  Bovendien crashen apps zowel op mijn iPhone als mijn iPad opvallend vaak. Dit was niet zo. Er zijn dus nog wel ergernissen na de update naar iOS 8.

 27. Soms lukt het wel om ze te plaatsen. Maar als ik een bericht tussentijds heb gecorrigeerd, blijken de correcties niet te zijn verwekt in het bericht. Heb spijt over deze update.

 28. Na het downloaden van IOS 8 op mijn iPad2 valt regelmatig mijn netwerk weg, WiFi doet het wel. Na opnieuw opstarten doet het 3G netwerk het weer. Is dit op te lossen?

  • Ik heb het zelfde probleem. Mijn netwerk is weg zodra mijn Ipad op standby gaat. Dan moet ik mijn hele ipad opnieuw opstarten. Een collega van mij heeft hetzelfde probleem.
   Volgens mij loopt hierdoor ook mijn batterij snel leeg/

 29. Mijn iPad 3 werkt niet alleen ietsie langzamer hij loopt ook vaker vast. Mijn foto app is onbruikbaar geworden omdat het allemaal heel erg traag werkt!

 30. Zeer trage en vaak weigerende Wifi op Apple Iphone 5c met nieuwste Ios8 update (8.0.2). Blijkt een veel en vaak gehoord probleem. Laat de update waarin dit wordt verholpen maar snel volgen!!

 31. De batterij van mijn IPhone gaat sinds IOS 8 nog maar 4 a 5 uur mee, alle apps staan uit, blue tooth staat uit, mobile data is uit, nu ga ik proberen wifi uit te zetten en kijken hoe lang mijn batterij dan meegaat.
  Eigenlijk heb ik nu een gewone ouderwetse mobiele telefoon en kan ik alleen maar bellen en sms’n.
  Dus Apple waar blijft je update ?????

 32. Ook wij hebben problemen met wegvallende wifi, trage reacties op touch screen, langzame app. Allemaal bezwaren waar we eigenlijk verbeteringen hadden verwacht. Hopelijk komt er snel een oplossing van Apple

 33. Mijn iPad mini is erg traag geworden na de installatie van iOS 8. Soms laadt hij een internetpagina niet en apps blijven langer hangen bij het verversen. Hoop dat ze dit snel oplossen

 34. Helaas net als de andere ook na update naar iOs 8 een heel trage Ipad 2
  Zowel wisselen van scherm als wifi
  Echt bedroevend
  APPLE KOM SNEL MET EEN OPLOSSING ANDERS WORDT HET TOCH ECHT WEER EEN ANDROID

 35. ook de batterij van mijn 5s is na de update verschrikkelijk snel leeg en wordt ontzettend warm.
  ik sluit bewust altijd alle apps af na gebruik…
  na de telefoon zo’n 6 uur in de standby modus te hebben gehad, verbruikt de batterij al gauw 30% en bijvoorbeeld 5 minuten facebooken kost ook al zo’n 15%
  zou een nieuwe en vooral goede update dit probleem kunnen gaan oplossen? of zou ik nu al moeten gaan overwegen om een nieuwe batterij aan te schaffen… (lijkt me vrij onwaarschijnlijk als hij pas een kleine 8 maanden oud is)
  ik heb overigens geen wifi problemen.

 36. Na update doet FB raar, start heel langzaam op en soms zwart scherm. Opnieuw uit de app store halen heeft geen effect. iPad resetten ook niet. Ook internet pagina safari reageert traag en linkjes aantikken reageert iPad niet op.

 37. Ben blij dat m’n iphone 5 nog IOS 7 heeft… Op m’n ipad air ios 8.0.2 gezet.. Wat een ellende!! Sites worden amper geladen.. Filmpjes kijken lukt niet… Apps waar je opeens uitgegooid wordt.. Ik was zo blij met mijn nieuwe ipad.. Maar ik heb er nu echt spijt van dat ik hem heb gekocht!

 38. Patrick Heugeu op

  IOS8 ge¨nstallerd op mijn Iphone 4S … daar is dit min of meer probleemloos verlopen maar moet alle applicaties nog uittesten. Ook IOS8 geinstalleerd op Ipad2 ; Een complete ramp ….alles loopt vast…iapd start op maar blijft op het apple-logo. Zachte reset … Harde reset ….niets helpt. Zelfs Itunes ziet de ipad niet meer ….. ik weet niet meer wat te doen….vrees dat Ipad naar de vaantjes is. Eén ding is zeker….als dit niet opgelost raakt weet ik 1 ding zeker : Apple sucks. Jarenlang tevreden geweest…maar dit is erover.

 39. Ook hier het probleem betreffende de WiFi. Na de IOS8 update kan ik nauwelijks nog filmpjes kijken op de ipad, verbinden met video’s, facebook en andere sociale media duurt een eeuwigheid of vaak zelfs doet het niets.

  Kan hier iets aan gedaan worden?

 40. Inderdaad safari werkt langzaam en krij meestal eerst grote apps staat stil en gaat dan weer terug naar gewone apps. Maar sinds vandaag is het geluid heel vreemd en zeer luid. Heb de knop al helemaal terug gedraaid maar geeft een raar geluid. Ik heb een IPad 2 en IOS 8,02 geinstallererd. I
  Ik zou wel weer terug willen naar 7 dst was prima

 41. Na het installeren van 8.0.2 alleen maar gekut..was zwaar te vrede over mijn iphone 5…nu ligt i in de vuilbak kan er nix meer mee.loopt vast geen wifi geen 4g accu binnen un uur leeg..echt schijt..maar weer terug naar android..

 42. Sjaak Adriaanssen op

  Na de update van mijn IPad naar Ios8.0.2 is het hopeloos. Ik kan nauwelijks nog uitzending gemist kijken omdat het zo traag gaat. Ook kan ik bij uitzending gemist het beeld niet groot maken en ook niet forwarden. Safari reageert langzaam of niet. De accu is sneller leeg als normaal. Diverse apps o.a. Pages duren lang voordat ze worden opgestart
  Ik ben er niet blij mee en hoop dat er een snelle oplossing komt.

 43. Nu 20 minuten aan het googlen op snel leegraken van de accu na upgrade nieuwe IOS 8. Van 100% naar 92%. Ook safari is niet vooruit te branden. Dramatische update van Apple.

 44. Mijn iPad 2 is bijna onbruikbaar geworden. Heb via iTunes opnieuw geïnstalleerd. De Back-up niet terug gezet. Gaat iets beter maar blijft traag. Toetsenbord verdwijnt in safari na de eerste aanslag. Apps lopen vast en starten ontzettend traag op. Ik denk dat ik maar overga op Android. Ik was een ontzettende Apple fan maar na zo’n upgrade is het wel over. De upgrade naar iOS 7 verliep ook al niet vlekkeloos dus dit is eigenlijk de 2de keer dat het mis gaat.

 45. Sinds update werkt mijn ipad niet optimaal. Wifi is heel traag. Het duurt 5 minuten om een e-mail te downloaden. Ook de websites weken traag of niet. Ik krijg ook heel vaak bericht dat er geen wifi is, terwijl onze andere ipad (waar godzijdank geen update is gedaan) wel wifi heeft. Waardeloos!
  Eigenlijk heb ik niets meer aan deze iPad. Komt er snel een update om dit ramp te herstelken?

  • En ik vergeet te melden dat de ipad vaak niet reageerd als je op een link tikt. Vanuit google bijvoorbeeld, kun je niet andere websites openen. Geel raar!

 46. Mijn iPhone 4 is na het update zeer traag geworden maar ik loop vooral tegen het probleem aan dat de batterij snel leeg loopt.
  Zodra ik hem van de oplader haal (lichtnet ) en naast me neerleg is hij binnen 4 uur leeg. ik doe er dan nog niets meer. Geen programma open of iets van dien aart.
  Tijdens de auto rit kan de 12v lader het niet eens ophogen alleen bij houden.

  Het valt me op dat na de installatie van het nieuw ios mijn gps symbool altijd aan staat het geen vroeger niet het geval was. ik vermoed dat hier ook het probleem is zit. Maar ondanks alle programma’s gesloten blijft het aan.

  Ik ben nog nooit zo geërgerd geweest op mijn apple device

 47. Na de update op m’n iPhone 5 en iPad air is de wifi verbinding drama. Ik moet steeds de wifi uitzetten en vervolgens weer aanzetten om verbinding te krijgen.
  De accu duur van m’n iPhone is stukken minder geworden sinds de update. Zo hoefde ik mijn iPhone alleen ’s nachts op te laden. Na de update moet ik halverwege de middag mijn iPhone alweer aan de oplader leggen.
  Ik ben blij met alle Apple producten maar dit is waardeloos.

 48. Sinds ik mijn iPad air geüpdatet heb is mijn batterij super snel leeg ook als ik hem niet gebruik. Normaal kon ik hem dan 2 weken gebruiken nu niet eens een dag.

  Ook valt mij iPad zomaar uit en krijg ik een blauw scherm en valt vervolgens uit.
  Ook loopt hij vaak vast.

  Iemand hier nog meer problemen mee?

 49. Ik ben ondertussen woest op Apple. Wat een onbetrouwbare overgewaardeerde club amateurs is dit geworden zeg! IOS8 is een aanfluiting! Alles loopt vast op mn Iphone 4s, een voor een app begint raar te doen, gisteren tijdens het bellen plotseling alleen n kiestoon…telefoon uitgezet, opgestart…het houdt maar niet op. “Hoe verziek ik mijn markt en consumentvertrouwen?”
  Ben er nu echt klaar mee!

 50. Naast een trage iPad, regelmatige vastlopers, nu ook WIFI problemen. Sinds een paar dagen valt de WIFI verbinding weg. En vandaag helemaal geen verbinding meer. Softe reset heeft ook geen zin want het probleem blijft. Sinds de 1e en 2e update IOS 8 alleen maar ellende gehad.

 51. na installatie van IOS 8 werkt mijn Ipad mini niet meer naar behoren. Videos kan ik niet meer afspelen en de facebook app werkt niet meer….

 52. Na update IOS 8 toetsenbord super traag of loopt vast. Tijdens bekijken sites herstart de IPad 3.
  Sommige App’s openen niet. Het is een puinhoop.
  MacBook pro heeft na al 5x Yosemite geïnstalleerd zonder reden.
  Ik ben indertijd van Windows afgestapt door de blauwe vensters.
  Maar Apple is nu ook een ramp.

 53. Na de update na 8.1 iOS op 20-10-2014 blijft WiFi plus o.a. Facebook een grote ramp.
  heb spijt dat ik iOS 8 geïnstalleerd heb..

  • beste Ruud,

   als u de mobile riset,inter en alle andere in,dit heb ik namelijk ook gedaan,en nu kan ik alles weer,maar bij mij geeft ie wel dat ik kan update,maar doe ik dus niet.
   nu kan ik genieten van mijn iphone 5c 32 gb en klaag apple aan vanwege de problemen.
   daar ben ik althans mee bezig via advocaat.

   gr hans

   • Beste Hans, dacht eerst dat het aan mijn xs4all glasvezel lag. Xs4all gek gemaakt, nieuwe route, de nieuwste, een fritz box 300e aangeschaft,mallen opnieuw opgezet, resultaat….waardeloos. Mijn vrouw met haar iPad 2 iOS 7 lacht zich rot, haar iPad is veel sneller dan mijn ipad 4 ?

 54. Ik ben in het bezit van een IPad air. Sinds IOS 8 incl. update, is het een ramp op je apps te updaten. Na de optie “werk bij” geselecteerd te hebben verschijnt een ronddraaiende cirkel en daarna gebeurt er niets meer. Zelfs downloaden van een app uit de store werkt opeens niet meer. Cirkeltje blijft draaien, maar downloaden doet ie niet.
  Heb net de apps op mijn IPhone 4 laten bijwerken en dat gaat prima, maar deze draait nog op iOS 7. Beide apparaten gebruiken hetzelfde WiFi netwerk en hetzelfde account.
  Heeft iemand een oplossing voor dit probleem?

 55. Ja ik heb het zelfde probleem. WIFI is heel traag en de verbinding valt om de haverklap weg. Het uploaden van foto;s lijkt eewig te duren. Ik gebruik mijn telefoon vaak en ik kan hem nu dan op slechte dagen zo 6x per dag aan de lader zetten, hij is constand leeg. Net de IOS 8.1 geinstaleerd maar nogsteeds de zelfde problemen het heeft niets opgelost. Ik hoop dat Apple snel met antwoorden komt. Want leuk die nieuwe software update waar je meer mee kan maar dan moet je batterij het nog wel doen.

  • Ook heb ik dat de apps waar ik in zit te werken zichzelf zomaar afsluiten. Het geluid doet het (muv het gebruik van oordopjes) de ene keer wel en de andere keer weer niet. Mijn Iphone sluit zichzelf soms gewoon af en wil dan ook even niet meer aan. Toen ik IOS 8 net geinstaleerd had werd mijn telefoon loei heet. Na het instaleren van IOS8.1 is dit niet meer. Kort om ik dacht eerst dat het aan mijn toestel lag. Dat ik mijn batterij moest vervangen of mijn oplader. Maar vond het altijd wel heel toevallig dat het net na het instaleren van de nieuwe operation systems was. Maar nu snap ik dat er meer mensen tegen het zelfde probleem aan lopen. Nogmaals ik hoop dat Apple snel reageerd.

 56. Na de installatie van ios 8 liep mijn iPad meerdere malen per dag!! Vast. Na 2x in de apple store geweest te zijn waar ze van alles deden ? Maar wat NIET hielp heb ik de ios 8.1 geinstalleerd. Nu doet ie het soms dagen goed en dan weetr meerdere dagen vastlopers. IK BAAL ALS EEN STEKKER EN BEN BOOS!

 57. Waarom lees ik GOED NIEUWS, mijn accu gaat supersnel leeg. Dat vind ik slecht nieuws volgende keer maar geen apple want inderdaad die € 35 betalen voor een probleem die zij zelf veroorzaakt hebben is de wereld op zijn kop.

 58. hier na de update 8.1 begon de ellende.
  Hebben beide de iPhone 5c nooit problemen gehad, uploaden van foto’s lukt niet meer, iPhone/iPad lopen steeds vast en de WIFI?? Nou dat is helemaal een drama zeg!!
  Hopelijk komt snel 8.2 en is deze ellende weer over anders denk ik er toch echt over om terug te gaan na de Samsung!!!

 59. Nou ik moet zeggen en dat bij mij een harde reset (home toets en toets bovenop tegelijk ingedrukt houden) 9 van de 10 keer een hele hoop oplost!

 60. Ook update 8.1 lost geen enkel probleem op.
  Mijn probleem sinds ik update 8 heb geïnstalleerd is dat na 1 toets in de Google zoekbalk typ, het toetsenbord verdwijnt.
  Daarnaast heb ik een prima WiFi verbinding maar toch krijg ik elke keer de melding dat de server niet gevonden kan worden.

  Ik hoop dat ik hier werkelijk eens echt een goed antwoord krijg wat ik kan doen want ik zie dat meeste vragenstellers GEEN antwoord krijgen.
  Of weet iemand een goed Apple-forum waar ik met deze problemen naartoe kan. Bij Apple helpen ze me niet omdat mijn IPad 4 nu net 2 jaar oud is.
  Ik kan hem wel opsturen en dan zijn alle kosten voor mijn rekening.
  Ik heb ook al een rest uitgevoerd.

  Groet Mieke

  • Helaas hebben we geen oplossingen voor al deze problemen Mieke. Het nadeel is dat de update niet te verwijderen is. Je zit vanaf nu vast aan iOS 8.1. Verder is inderdaad de hulp van Apple minimaal als je tablet eenmaal over de grens van 2 jaar is. Ik verwacht dat het opsturen van de tablet geen oplossing voor je zal bieden aangezien ze hier weinig aan de software kunnen doen.

   Helaas is Apple niet meer de Apple van enkele jaren geleden waarbij de kwaliteit van de software ongeëvenaard was. Het feit dat nog steeds velen bugs hebben op de iPad met de nieuwste software is hier een goed voorbeeld van…

 61. gerard van bommenberg op

  Ik heb al een tijdje dat als ik mijn ipad gewoon op de normale manier uit doe (de knop op de boven kant). dan moet ik hem weer helemaal resetten om hem aan te krijgen.

Reageer