Play Kiosk: nu tijdschriften en kranten kopen op je Android-tablet

0

Google Play Kiosk is vanaf gisterenavond uitgebreid in Nederland. Met de Play Kiosk-app kon je al nieuwsberichten bekijken van belangrijke nieuwssites, waaronder het tabletnieuws van TabletGuide.nl. Vanaf nu kun je er ook tijdschriften en kranten kopen, waarvan sommige zelfs gratis te downloaden zijn op je Android-tablet of Android-telefoon. Play Kiosk is beschikbaar voor alle Android-apparaten met Android 2.3 en hoger en is inmiddels al honderdduizenden keren gedownload. De Play Kiosk-app is apart benaderbaar maar na installatie geeft het ook de Kiosk weer in Google Play zelf. Je kunt voortaan in Google Play direct naar de tijdschriften en kranten zoeken.

Titels binnen Google Play zijn onder andere Autoweek, Men’s Health, Quest (waaronder ook Psychologie en Historie), Weekend, Power Unlimited, Elle, Cosmopolitan, Story, National Geographic en Elsevier. Naast deze Nederlandse titels vind je hier ook veel internationale tijdschriften die je kunt kopen voor op je Android-tablet. Voorbeelden hiervan zijn Mac Format, How It Works, Apps Magazine, Focus, Digital Photographer, Web Designer en All About History. Het aantal internationale titels loopt inmiddels in de honderden, met veel Engelstalige niche-tijdschriften over hobby’s, technology, lifestyle en amusement.

Je kunt de tijdschriften per editie kopen. Naast deze De digitale varianten van de tijdschriften zijn los te koop dus zonder abonnement.

Hoewel kranten ook beschikbaar gesteld kunnen worden via Play Kiosk zien we op dit moment nog niet veel Nederlandse krantentitels verschijnen in de app van Google. Vooral de digitale edities van kranten, die je ook gratis kunt lezen op het web en in individuele apps, zijn beschikbaar in Play Kiosk. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de webartikelen van De Volkskrant en het Algemeen Dagblad. Op dit moment zien we alleen de mogelijkheid van een betaald maandabonnement op het NRC Handelsblad in Play Kiosk, voor 2 tientjes per maand.

Google heeft de Kiosk onderverdeeld in categorieën zoals amusement, hobby en vrije tijd, huis tuin en koken, man, nieuws en economie, vrouw en wetenschap en technologie. Daarnaast zijn groepen ingericht, zoals we dat gewend zijn in Google Play, voor de Kiosk. Voorbeelden hiervan zijn de toptijdschriften, nieuwe tijdschriften en het topnieuws. Maar je kunt ook ‘gratis tijdschriften’ bekijken om alle gratis titels in één overzicht te vinden.

De Play Kiosk-applicatie is te vinden in Google Play via onderstaande link. Download eerst de app en open deze één maal. Daarna kun je de Play Kiosk ook terugvinden in de Google Play-app.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Play Kiosk Google Inc.

  • Platform(en) Android
  • Categorie Ebooks / Lifestyle
  • Downloaden

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer