‘Internetbellen met WhatsApp binnenkort mogelijk’

0

Iedereen die ook maar enigszins bekend is met smartphones, tablets en bijbehorende apps, zal WhatsApp kennen. Voor een klein bedrag kun je met deze applicatie onbeperkt sms-achtige berichten versturen naar je contacten. Maar dat is nog niet alles: binnenkort kun je met deze app ook heuse telefoongesprekken voeren.

In februari beloofde WhatsApp-topman Jan Koum dat internetbellen met WhatsApp (voice calling) een nieuwe feature van de berichtendienst zou worden. Wanneer we deze functie konden verwachten, hield de CEO in het midden. Maar het lijkt erop dat internetbellen dichter en dichterbij komt.

NDTV Gadgets ontdekt dat de iOS-versie van WhatsApp na de laatste update een melding bevat die toegang wil hebben tot de microfoonfunctie van je smartphone of tablet. “WhatsApp requires microphone access tos end Voice Messages, record Videos with sound, make and receive Voice Calls”, zo valt in de notificatie te lezen. NUtech.nl meldt dat dit ook het geval is bij de Nederlandstalige versie van de berichtenapp.

Geluidsfragmenten en video’s versturen is niets nieuws voor WhatsApp, maar daadwerkelijk over je WiFi-verbinding bellen met een ander is totaal iets anders. De berichtendienst begint steeds meer trekjes van Skype te krijgen, maar zo ver is het nog niet. Zo kun je met Skype op een Windows-tablet een groepsgesprek voeren met video group calling. Hiermee kun je met maximaal tien man één chatroom delen. Ook multitasking behoort tot de mogelijkheden, handig om bijvoorbeeld een mailtje terug te zoeken terwijl je een gesprek voert. Microsoft werkt op dit moment ook aan een versie voor Android en iOS.

Facebook

In februari maakte Facebook kenbaar dat het WhatsApp wil overnemen voor een bedrag van 19 miljard dollar. Maar de overname zit officieel nog niet in kannen en kruiken. De Amerikaanse mededingingsautoriteiten gaven in april het groene licht voor de overname, maar de Europese Commissie heeft de knoop nog niet doorgehakt. Naar verwachting zal dat begin oktober wel het geval zijn.

In een interview met Bloomberg vertelde Eurocommissaris Joaquin Almunia, die binnenkort door onze eigen Frans Timmermans wordt opgevolgd, dat hij verwacht dat de fusie “een eitje” is.

Lees ook:
WhatsApp installeren op je Android-tablet
WhatsApp installeren op je iPad

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer