Microsoft’s $400 miljoen kostende advertentie ‘mislukt’ door sportcommentatoren

1

Microsoft heeft 400 miljoen dollar betaald om de Surface Pro 2 de officiële tablet van de National Football League (NFL) te laten worden. De tablet wordt door de teams gebruikt en komt veelvuldig in beeld, aan aandacht dus geen gebrek. Het probleem is dat de sportcommentatoren het een iPad noemen, iets wat Microsoft waarschijnlijk niet zo leuk vindt.

Voor 400 miljoen dollar heeft Microsoft ervoor gezorgd dat de Surface Pro 2 dé gadget van de National Football League (NFL) is geworden. De deal, die 5 jaar duurt, houdt in dat de teams, trainers en gehele organisatie de Surface Pro 2 gebruiken voor hun dagelijkse bezigheden op het veld. De opstelling bekijken, notities maken, de wedstrijd terugkijken en bespreken, alles gebeurt op de tablet. De Surface Pro 2 is trouwens voorzien van een stevige (blauwe) hoes want het is en blijft American Football, dus ruig. Wel zo handig als de tablet dan ook tegen een stootje kan. Natuurlijk wordt alles en iedereen op en rond het veld – inclusief Surface Pro 2 – gefilmd dus honderden miljoenen Amerikanen zien de tablet op hun televisie verschijnen. Alles lijkt in kannen en kruiken, ware het niet dat de sportcommentatoren roet in het eten gooien.

Surface 2 Pro (NFL) circel

De Surface Pro 2 staat bij sportcommentatoren ook wel bekend als een iPad.

De mannen die – vaak live – verslag doen van de Football wedstrijden hebben hoogstwaarschijnlijk weinig verstand van tablets, of ze worden stiekem door Apple gesponsord. In ieder geval noemen ze de Surface Pro 2 telkens een iPad, iets wat Microsoft ongetwijfeld niet leuk zal vinden. Wanneer er een trainer in beeld komt die – met zijn Surface Pro 2 – iets laat zien melden de commentatoren dat de beste man iets op zijn iPad laat zien. Gratis reclame voor Apple en Microsoft baalt. De sportcommentatoren zullen waarschijnlijk een belletje of iets dergelijks van de softwaregigant krijgen om dit in het vervolg te voorkomen.

Lees ook eens onze review van de Microsoft Surface Pro 2. Wat vind jij van deze actie?

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.6 inch
  • Besturingssysteem Windows 8
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 275 x 173 x 13.5 mm
  • Processor Intel Core i5 (vierde generatie)
  • Gewicht 903 gram
  • Opslagruimte 128 / 256 / 512 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

1 reactie

Reageer