Chrome Android-app ziet er vanaf nu anders uit: Material Design

0

Het is je wellicht opgevallen: de Chrome browser op je Android-tablet (of je Android-smartphone) ziet er sinds afgelopen weekend anders uit. Vooral de titelbalk en adresbalk hebben een ander uiterlijk gekregen. De aanpassingen zijn gedaan door Google in het kader van de omzetting van alle Android-apps en andere Android-interfaces naar het nieuwe ‘Material Design’. Deze nieuwe ontwerpstandaard is ingevoerd voor het nieuwe project Android L, waarbinnen we op niet al te lange termijn ook een geheel nieuwe Android-versie zullen gaan krijgen met dezelfde naam (gerucht van de uiteindelijke naam is Android Lemon Meringue Pie, voor de liefhebbers). 

De uiterlijke wijziging heeft verder geen invloed op de werking van de Chrome Android-app. Alle functionaliteiten, zoals een synchronisatie over alle Chrome-browsers op al je andere apparaten, een privacy-modus, een gegevens bespaarmodus en ingebouwde vertaal- en deelopties blijven behouden.

Wat wel wordt gewijzigd is de manier waarop alle verschillende Google-diensten in de Chrome-browser omgaan met je persoonlijke account. Vanaf nu wordt je direct op alle Google-websites ingelogd met je standaard Google-account, behalve in de privacy-modus uiteraard. Je hoeft binnen YouTube, bijvoorbeeld, niet meer separaat in te loggen als je een video wil uploaden. Deze eigenschap zagen we al langere tijd terug in bijvoorbeeld de Chrome-browser op Windows-computers en de Mac.

Verder meldt Google dat de nieuwste versie van de Android-app wederom enkele (niet gedefinieerde) bugfixes heeft heeft ontvangen en prestatieverbeteringen heeft ondergaan.

De Chrome-app voor Android-tablets en voor de iPad is een van de meest populaire applicaties op de tablet-computer, als standaard of alternatieve browser. Alleen al voor Android werd de app honderden miljoenen keren gedownload. Apple meldt het aantal downloads binnen iTunes niet op haar website.

De Chrome-applicatie is te downloaden op je Android-tablet en iPad. Ook de Chrome-app voor Windows heeft een speciale toepassing voor binnen de Metro-omgeving van Windows 8, indien je hier gebruik van wenst te maken.

Meer weten? Lees ook: Haal alles uit de Chrome-browser op je tablet

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer