HTC Flyer Review [VIDEO]

0

HTC heeft het MWC gekozen om haar HTC Flyer tablet te introduceren. De flyer is nog lang niet klaar voor de verkoop, maar dat weerhoudt de Koreaanse electronicafabrikant er niet van om het toestel aan het publiek te demonstreren. Deze demonstraties waren gebaseerd op een precies script, waardoor er weinig ruimte was voor vragen of extra uitleg. Dit is gebruikelijk, omdat de software op het toestel nog niet klaar is. We weten dus niet meer dan een paar zaken die HTC ons wilde laten zien. In twee video’s vertellen HTC medewerkers alles over hun nieuwe tablet.

Software

De Flyer zal draaien op Android 2.3, oftewel Gingerbread, met de HTC Sense interface. Deze versie van Sense zal geoptimaliseerd zijn voor het gebruik op een tablet. HTC heeft zoveel vertrouwen in de eigen interface dat ze niet heeft gekozen voor Android Honeycomb, de Android versie voor tablets.

3D widgets

Een van de nieuwe features van HTC Sense zijn 3D widgets. Dit zijn de widgets die we kennen van HTC Android telefoons, maar nu reageren ze op de bewegingssensoren van het toestel. Dit betekent dat de widget zich aanpast wanneer de Flyer gekanteld wordt. De afmetingen van de widget veranderen zo mee met de kijkhoek, waardoor ze beter leesbaar blijven.

HTC Scribe

De HTC Flyer wordt met een stylus pen geleverd. Naast het capacitieve touchscreen is het dus ook mogelijk met een pen het scherm te bedienen. Om dit mogelijk te maken ontwikkelde de producent de HTC Scribe technologie. De demonstratie laat zien dat wanneer er met de pen op het scherm getikt wordt, de software een schermafdruk maakt van het programma dat op dat moment op het scherm zichtbaar is. Op die schermafdruk kun je vervolgens met de pen aantekeningen maken. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het maken van die aantekeningen geluidsopnamen te maken. Wanneer je de geluidsopname afspeelt zullen de aantekeningen ‘real time’ op je scherm verschijnen.

HTC is de samenwerking aangegaan met Evernote en hierdoor is het mogelijk om je aantekeningen online op te slaan en via een andere evernote applicatie te bekijken.

Watch

HTC watch is een meegeleverde video verhuur applicatie waarmee je onderweg een film en/of serie kunt bekijken. Het is nog niet duidelijk of deze applicatie ook in Nederland beschikbaar zal zijn.

Video

TabletGuide kreeg twee demonstraties van de HTC Flyer. De beelden van deze demonstraties zijn hier te bekijken.

Share.

Over de auteur

Reageer