Apple in verlegenheid door ‘Celebrity iCloud Hack’?

0

Is Apple’s iCloud zo lek als een mandje? Het bedrijf lijkt in verlegenheid te worden gebracht door het uitlekken van tientallen naaktfoto’s die via de iCloud-service verzameld zouden zijn. De slachtoffers zijn allemaal A-sterren. Een hacker plaatste een aantal foto’s gisteren online en hij dreigt meer foto’s en video’s te publiceren. De hacker beweert de foto’s via een hack van iCloud te pakken te hebben gekregen. Apple heeft nog niet op het nieuws gereageerd en iCloud is nog altijd in de lucht.

Onder de slachtoffers bevinden zich bekende sterren als Jennifer Lawrence, Lea Michelle en Rihanna. In totaal zouden meer dan 100 bekende accounts gehacked zijn.

Het is nog niet duidelijk hoe de hack plaats heeft kunnen vinden. Apple’s iCloud staat over het algemeen als betrouwbaar en veilig te boek. De dienst werkt met een sterke encryptie, waardoor de grote hoeveelheid data onbruikbaar is, wanneer via illegale weg verkregen.

Het is daarom aannemelijk dat de hacker beschikt over de wachtwoorden van de slachtoffers, waardoor hij de ‘normale’ weg heeft kunnen bewandelen om de foto’s en video’s in handen te krijgen.

De populaire clouddienst kwam niet eerder zo negatief in het nieuws. Veel iOS apparaten maken automatisch een backup naar iCloud, zodat persoonlijke gegevens altijd online beschikbaar zijn.

Apple heeft nog niet gereageerd, dus niemand weet hoe betrouwbaar de dienst nog is. Daarom adviseren we onze bezoekers om de iCloud backup uit te schakelen. Ga hiervoor naar: instellingen > icloud. Je kunt daar per dienst de status bepalen. Je gehele account verwijder je door onderin te kiezen voor ‘verwijder account’.

icloud-settings

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer