Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
25 augustus 2014

Kinderen willen meer en vaker tablets in de klas

Kind iPad klas

Onderzoek van het Jeugdjournaal en Jeugdpeil toont aan dat basisschoolleerlingen graag vaker een tablet willen gebruiken in het klaslokaal. 78 procent van de ondervraagde kinderen zegt dat leraren en leraressen vaker de tablet-computer moeten gebruiken in de klas. Dit staat in schril contrast met het actuele gebruik van de tablet in de klas. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat nu nog maar 20 procent van de kinderen de toegang heeft tot een tablet op zijn of haar basisschool.

Van de basisscholen die kiezen voor een tablet in de klas heeft een kleine meerderheid een voorkeur voor de iPad. 54 procent van alle basisscholen die wel een tablet ter beschikking heeft kiest voor de iPad. 39 procent van de scholen kiest voor een Android-tablet en slechts een kleine fractie gaat voor een Windows-tablet.


Van de basisscholen met een tablet in de klas kunnen kinderen niet zomaar apps installeren en spelletjes spelen op die tablet. Bij 68 van de ondervraagde kinderen bepaalt bijvoorbeeld de meester of juf welke apps geïnstalleerd kunnen worden op de tablet-pc.

De situatie op school is geen representatief beeld van de thuissituatie, waar 84 procent van de huishoudens met een jong kind een of meerdere tablets heeft. 60 procent van de kinderen heeft de beschikking over een smartphone en 12 procent over een iPod Touch.

Foto: Brad / Lexie Flickinger (CC)

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.