Cabin crew van Virgin America gaat Nexus 7 gebruiken

0

Het bedienend personeel in de vliegtuigen van Virgin America krijgt een nieuwe ‘CrewPad’, zoals de handzame en robuuste cabin crew-tablet wordt genoemd. Ter vervanging van de oude ‘CrewPad’ krijgt iedereen een Nexus 7, verpakt in een robuuste case. De Nexus 7 is lichter en dunner dan zijn voorganger, waarvan het merk en type onbekend zijn. De Nexus 7-tablet krijgt een directe connectie met het in-flight entertainment-systeem. Bestel je via je persoonlijke entertainment-systeem of je eigen bestel-knop iets te eten of drinken, dan komt een steward of stewardess de bestelling opnemen met de Nexus 7.

De ‘CrewPad’ wordt door de stewards en stewardessen van Virgin America gebruikt als managementsysteem voor de bestellingen van de reizigers.

Je kunt bijvoorbeeld via het in-flight entertainment-systeem een lekker biertje bestellen. De stewardess ziet de bestelling binnenkomen op de tablet en kan direct aan de slag. Ze weet meteen dat de meneer in stoel 136D graag een pilsje wil drinken. Het systeem bespaart tijd en het op en neer lopen door de smalle gangen.

virgin-america-nexus-7-tablet

De keuze voor de Nexus 7 is niet alleen gevallen door de snelheid, het dunne uiterlijk en het lichte gewicht, zoals we al ondervonden in de Nexus 7 review. Ook de software wordt geroemd. Virgin America heeft behoefte aan een flexibel systeem, schrijft men op de eigen blog. Door het gebruik van dit Android-systeem heeft men de flexibiliteit om de service in de toekomst aan te passen.

Foto: “Virgin America A320 cabin” van Albert Domasin (CC)

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 7 inch
  • Besturingssysteem Android 4Android 5
  • Schermresolutie 1920 x 1200
  • Afmetingen 200.7 x 114.3 x 8.65 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon S4 Pro (quad-core)
  • Gewicht 317.5 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer