Nvidia Shield tablet nu te koop in Nederland

0

Vanaf vandaag is de Nvidia Shield Tablet te koop in Nederland. De Shield Tablet is de eerste tablet-computer met een Nvidia Tegra K1-cpu die officieel in Nederland verkrijgbaar is. De 8 inch Android gaming-tablet kun je kopen voor de (advies)prijs vanaf 299 euro. Voor dit bedrag krijg je de WiFi 16 GB-variant. Betaal je honderd euro meer dan krijg je 32 GB en 4G-connectiviteit voor een optimale mobiliteit. Deze Shield gaming-tablet is onder andere te koop bij Alternate, Komplett en Paradigit.

De Nvidia Shield Tablet heeft een 8 inch IPS-display met daarnaast twee naar voren gerichte luidsprekers voor een optimale geluidskwaliteit. Het 16:9 tabletscherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels wat exact de full hd-resolutie is. Op het 8 inch grote scherm geeft je dit een pixeldichtheid van maar liefst 275 pixels per inch.

Maar de grote verrassing vinden we in de tabletbehuizing. De Nvidia Tegra K1-processor is een supersnelle quad-core processor die volgens Nvidia de prestaties van een desktop kan evenaren. Dat kan kloppen want een Chinese tablet die ook deze cpu behuist liet in verschillende reviews en benchmarks al zien dat de Tegra K1 retesnel is. Alle andere tablets worden op het gebied van snelheid ver achter zich gelaten. Dat komt onder andere door de vier kernen die een snelheid van 2,2 GHz kunnen genereren.

Maar de echte liefhebber van Android-games krijgt een sneller kloppend hart van de gpu die bij de K1-chip hoort. Deze Kepler-gpu heeft namelijk 192 grafische kernen, een ongekend aantal. De gpu is zelfs zo speciaal dat Android-games herontwikkeld moeten worden om fatsoenlijk te kunnen draaien met deze krachtige chipset. Tot nu toe zijn een tiental games beschikbaar gesteld voor de Nvidia Shield Tablet, maar dat zullen er in de nabije toekomst veel meer worden, is onze verwachting. Lees hier welke games draaien op de Nvidia Shield gaming-tablet.

Bekijk hier alle Nvidia Shield Tablet specificaties. Op deze tablet detailpagina vind je ook foto’s en video’s van deze Nvidia-tablet.

De Nvidia Shield Tablet komt met verschillende officiële accessoires, welke je ook vanaf nu kunt kopen bij bovengenoemde (web)winkels. Zo zien we een Nvidia Shield Cover (€29,99) en voor de echte game-freak de Nvidia Shield Controller (€59,99).

Deze accessoires en natuurlijk de Nvidia Shield Tablet zijn onder andere te koop bij AlternateKomplett en Paradigit.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 221 x 126 x 9.2 mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (quad-core)
  • Gewicht 390 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer