Automatisch aanmelden bij ‘WiFi in de Trein’ met app

2

Iedereen die regelmatig gebruikt maakt van de treinen van de NS, en daar gebruik wil maken van zijn of haar telefoon, tablet of laptop, heeft dezelfde ergernis. Telkens wanneer je arriveert in de trein, of op het Station, wordt het ‘WiFi in de Trein’-netwerk wel automatisch aangemeld maar dien je via een browser de voorwaarden van de NS en T-Mobile te accepteren. Het gevolg is dat je helemaal geen internetverbinding hebt zolang je niet de browser opent en de voorwaarden aanvinkt. Ontwikkelaar Leonard Simonse heeft daar een handige oplossing voor gevonden: een Android-app die dit automatisch voor je doet op de achtergrond!

De app heet NSTrein QuickConnect (whats in a name) en is gratis te downloaden in Google Play voor alle Android-tablets en telefoons.

De Android-app wordt automatisch gestart wanneer je je aanmeldt bij het ‘WiFi in de Trein’-netwerk van T-Mobile en de NS. Wanneer je telefoon of tablet automatisch aanmeldt bij het netwerk start de app ook meteen op. Op de voorgrond doet de app zijn werk; de voorwaarden worden geaccepteerd en je kunt meteen aan de slag. Direct daarna kun je de app sluiten.

De app is gratis te downloaden en te gebruiken. Ook heeft Leonard geen advertenties toegevoegd. Het is, zoals hij het schrijft in de app-omschrijving, dan ook een hobbyproject.

Volgens de beschrijving is de app nog in een bèta-fase, maar het overgrote deel van de gebruikers is positief over de resultaten.

NSTrein QuickConnect app aanmelden WiFi netwerk Trein NSVia

 

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

2 reacties

Reageer