Sony Xperia Z3 gespot

0

Een zoektocht op het wereldwijde web bracht ons bij een interessant benchmark resultaat van GFXbench, waarbij we de Sony D6603 tegenkwamen. Deze tot nu toe nog onbekende Sony-telefoon wordt in het geruchtencircuit al bestempeld tot de nieuwe Sony Xperia Z3. Ook de details die we zien in deze online testresultaten komen overeen met de vele geruchten die we voorbij zagen komen over deze nieuwste Sony-telefoon, die in september op de IFA moet worden onthuld. De online publicatie bevestigd de specificaties die we zullen gaan zien.

De Sony Xperia Z3 zal een 5,1 inch scherm krijgen. Wat betreft de resolutie gaat de Sony Z3 niet vooruit ten opzichte van de Sony Xperia Z2. De resolutie blijft namelijk 1920 x 1080 pixels, laten de specificaties in GFXbench duidelijk zien.

In tegenstelling tot de eerste geruchten wordt ook de processor niet verbeterd. De Sony Xperia Z3 zal gewoon worden voorzien van een Qualcomm Snapdragon 800-chip. In de GFXbench wordt melding gemaakt van de Snapdragon 800-chip, maar we zien wel vaker dat dit in de praktijk een andere versie kan zijn, zoals bijvoorbeeld de Snapdragon 801. De gpu wordt de Adreno 330. Een en ander krijgt de ondersteuning van 3 GB werkgeheugen. Het geteste model zal een opslagruimte van 16 GB krijgen.

Ook ongewijzigd is de camera. De camera van bijna 20 megapixel is namelijk uitzonderlijk hoog, maar identiek aan dat van de Xperia Z2. Met deze camera wordt het mogelijk om video’s te maken in een 4K-resolutie. De frontcam blijft gelijk met 2 megapixel.

Verder blijven 4G-connectie en NFC aanwezig op de nieuwe Xperia Z3.

Wat dan nieuw wordt aan de Sony Xperia Z3 is nog niet bekend. Wat vooral opvalt is dat de benchmarkresultaten van deze Xperia Z3 minder zijn dan die van de Xperia Z2. Hoe dat kan is onbekend.

Begin september, is de verwachting, zal Sony de Xperia Z3 en mogelijk ook een Xperia Z3 compact (met kleiner display) bekend maken aan de wereldpers.

Sony D6603 Xperia Z3 telefoon GFXBenchDe Sony Xperia Z3 was eerder, onder hetzelfde artikelnummer, al gespot bij de FCC.

 

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer