Nvidia Shield nu in de voorverkoop in Nederland

1

Groot nieuws voor de Nederlandse gadgetliefhebbers. De unieke gaming-tablet Nvidia Shield zal in Nederland verkocht worden. Vanaf nu is de Nvidia Shield, en bijbehorende accessoires, al te reserveren. Paradigit heeft de primeur en weet de eerste pre-orders al te plaatsen. De prijs? Voor de Nvidia Shield tablet moet je 300 euro neerleggen. Wil je ook de bijbehorende gaming controller kopen, dan moet je nog eens 60 euro bijbetalen. Voor 30 euro heb je ook een tablet cover erbij.

De Nvidia Shield tablet-computer wordt 15 augustus verwacht bij Paradigit. De 8 inch Nvidia-tablet zal worden uitgebracht in twee varianten, één met 16 GB opslagruimte en een met een dubbel geheugen. De verdubbeling van de opslagcapaciteit kost je 100 euro extra.

Nvidia Shield is een 8 inch Android-tablet met de full hd resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het scherm is voorzien van de IPS-technologie voor een grotere kijkhoek. Handig bij het spelen van games als mensen met je mee willen kijken.

De motor achter deze gaming-tablet is Nvidia’s eigen vlaggenschip, de Tegra K1-cpu. Deze quad-core processor heeft een kloksnelheid van 2,2 GHz. Dat is niet het enige wat de nieuwste mobiele chip van Nvidia weet te brengen. De GPU is er ook een om over naar huis te schrijven. De Kepler GPU biedt namelijk 192 kernen, een ongeëvenaard aantal. De eerste tablet-computer die op de markt verscheen met deze Nvidia Tegra K1-processor, een Android-tablet van Chinees fabricaat, liet al zien zeer snel te zijn. Daarnaast zien we 2 GB werkgeheugen.

Deze Nvidia-tablet, de eerste tablet van Nvidia die beschikbaar komt voor commercieel gebruik, wordt aangeboden met 16 GB of 32 GB opslagruimte. Ook is een microSD-slot aanwezig voor microSD-kaartjes tot 128 GB opslagruimte.

De afmetingen zijn 22 bij 12,5 centimeter en de tablet is zo’n 9 millimeter dun. Dit alles heeft een gewicht van 390 gram. De tablet heeft twee speakers aan de voorzijde voor een directe confrontatie met het geluid. Verder zijn twee camera’s aangebracht, aan de voor- en achterzijde, van 5,0 megapixel.

Nvidia heeft speciale software ontwikkeld voor de Shield-tablet. Zo kun je vanaf een ander gaming-apparaat spellen streamen naar de tablet via je thuisnetwerk. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de software Twitch. Om games te kunnen draaien op de Kepler-GPU moeten ontwikkelaars wel even aan het werk. Op dit moment zijn 12 titels geporteerd naar de Tegra K1-processor.

De Nederlandse beschikbaarheid was lange tijd onbekend. Pas vorige maand weten we dat deze gaming-tablet van Nvidia ook in Nederland zal verschijnen. De Nvidia Shield gaming-tablet is nu al te koop in de voorverkoop. Vanaf 15 augustus is Nvidia Shield beschikbaar in de Paradigit winkels of online. Als het apparaat tegen die tijd tenminste niet is uitverkocht…

Bekijk hier alle Nvidia Shield specificaties, inclusief foto’s en verschillende demonstratievideo’s.

In onderstaande video krijg je een goed beeld van de Nvidia Shield tablet:

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 221 x 126 x 9.2 mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (quad-core)
  • Gewicht 390 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

1 reactie

Reageer