Inloggen RegistrerenTip ons Contact
18 februari 2011

Ook Google lanceert abonnementen functionaliteit

Google heeft, in navolging op Apple, een nieuwe functionaliteit ontwikkeld waardoor uitgevers eenvoudig abonnementen kunnen aanbieden binnen Android applicaties: Google One Pass. Ook is het mogelijk voor uitgevers om losse edities van kranten of magazines te verkopen. Ook kunnen speciale acties worden gevoerd, zoals het (gedeeltelijk) gratis distribueren van bepaalde edities.

Een veel gehoorde klacht van uitgevers is de beperkte mogelijkheid om binnen applicaties van (online) kranten en magazines abonnementen te verkopen. Apple introduceerde zo’n mogelijkheid deze week. De uitgevers klagen dat Apple op deze manier 30% van de inkomsten opstrijkt. Google vraagt ‘slechts’ 10% van de inkomsten. De rest van het aankoopbedrag is voor de uitgevers.


Een andere belemmering voor uitgevers om kranten of magazines te publiceren en te verkopen via tablets is dat men niet de gegevens van de klanten ontvangt. Google heeft niet aangegeven of uitgevers via One Pass ook de klant-informatie kunnen krijgen.

Google One Pass is momenteel nog niet beschikbaar in Nederland. Geïnteresseerde uitgevers wordt verzocht zich te melden bij Google.

Bron: Google blog

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.