Vraag: Hoe werkt ‘Miracast screen mirorring’

0

Elke maand maken alle bijdragen aan het Vraag- en Antwoordforum van TabletGuide kans op een prijs: een Coolblue cadeaubon van €50,-. Voor de maand juni 2014 heeft de redactie van TabletGuide wederom een vraag uitgekozen als ‘Bijdrage van de Maand’. Dit keer gaat de vraag wederom over de Google Nexus 7 (2013), maar de tabletvraag van de maand is ook van toepassing op de andere Android-tablets. De productexperts van Coolblue geven antwoord op een vraag over Miracast screen mirorring. Hoe werkt het? En hoe kun je het delen van het scherm het beste toepassen op een Android-tablet?

De Bijdrage van de Maand van juni is ingediend door Tom. De vraag luidt als volgt:

Hoe werkt het ‘Miracast screen mirorring’ op de Nexus 7 (2013 versie)? Ik wil graag van een kenner weten hoe dit precies werkt met mijn tablet?

De tablet-productexperts van Coolblue gaven het volgende antwoord:

“Met behulp van Miracast kunnen verschillenden mulitimedia apparaten draadloos met elkaar verbonden worden. Zo kan bijvoorbeeld het beeld van een mobiele telefoon overgenomen worden op de televisie en het beeld van een televisie worden overgenomen op een mobiele telefoon. Om Miracast te gebruiken moeten beide multimedia apparaten Mircast ondersteunen (Miracast gecertificeerd zijn). Indien de televisie geen Miracast ondersteunt, kan er een Miracast adapter worden aangeschaft.

De Nexus 7 (2013) kan gebruikt worden voor Miracast mirroring. Echter is dit wel alleen mogelijk met apparaten die het Wi-Fi Certified Miracast™-protocol voor draadloze weergave ondersteunen.

Om deze functie op de Nexus 7 (2013) in te schakelen voert u de volgende stappen uit:

Instellingen > Apparaat > Weergave > Scherm sturen >  Menu en vinkt u het selectievakje naast ‘Draadloze weergave inschakelen’ aan.

Helaas verkopen wij geen Miracast Adapters.

En Miracast en Chromecast zijn niet hetzelfde, dus deze kan niet gebruikt worden. Zie de verschillen in de deze link.”

Zelf willen we daar het volgende aan toevoegen:

“Veel Windows-pc’s hebben Miracast-ondersteuning ingebouwd. Dit kun je checken bij de specificaties van je personal computer op de website van de fabrikant. Veel nieuwere Windows-software ondersteunt ook Miracast, waaronder Windows 8. Voor meer informatie over Miracast binnen windows kijk je hier.”

Tom, gefeliciteerd met je prijs! We nemen contact met je op via het e-mail adres dat je gebruikt hebt bij het stellen van deze tabletvraag.

728x90_0037_tabletcenter

 

Wil je ook een cadeaubon van 50 euro winnen? Stel dan vragen en geef antwoorden in het Tablet Vraag- en Antwoordforum. Elke maand maak je kans op deze prijs. Zowel vragen als antwoorden dingen mee naar de prijs. De TabletGuide redactie selecteert elke maand een vraag of antwoord. Laat bij het stellen van de vraag of het geven van het antwoord wel je naam en vooral je e-mailadres achter, zodat we deze kunnen gebruiken om contact met je op te nemen. Het e-mail adres wordt alleen gebruikt voor deze actie en om, indien je dat aangeeft, eventuele reacties op je vraag te mailen.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 7 inch
  • Besturingssysteem Android 4Android 5
  • Schermresolutie 1920 x 1200
  • Afmetingen 200.7 x 114.3 x 8.65 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon S4 Pro (quad-core)
  • Gewicht 317.5 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer