HP Slate 6 VoiceTab en Slate 7 VoiceTab verkrijgbaar in Nederland

0

Het is geen grote smartphone, maar ook geen kleine tablet. De HP Slate 6 VoiceTab en Slate 7 VoiceTab zijn zogeheten hybride toestellen: je kunt ermee bellen, maar ook alle andere dingen die je op een tablet doet. Voor het gemak noemen we ze phablets. Beide apparaten zijn nu te koop in Nederland voor een adviesprijs van 229 euro.

Het komt niet als een grote verrassing dat HP nu met deze phablets op de proppen komt. In aanloop naar het Mobile World Congress (MWC), dat in maart plaatsvond in Barcelona,  kondigde Hewlett-Packard (HP) al aan dat het de Slate 6 VoiceTab en Slate 7 VoiceTab later dit jaar zou uitbrengen. We wisten destijds echter geen concrete lanceerdatum of prijskaartje te melden.

Specificaties HP Slate 6 VoiceTab en Slate 7 VoiceTab

De Slate 6 VoiceTab en Slate 7 VoiceTab beschikken over dezelfde specificaties, met als grote verschil natuurlijk het schermomvang. Beide apparaten hebben een LCD-scherm met IPS-technologie voor brede kijkhoeken, een resolutie van 1280 x 800 pixels en een aspect ratio van 16:10. Het schermomvang van de Slate 6 VoiceTab is, zoals de naam al aangeeft, 6 inch, die van de Slate 7 VoiceTab 7 inch.

Beide phablets zijn voorzien van een Marvell quadcore PXA1088-processor, die geklokt is op 1.2 GHz. Standaard beschikken de phablets over 16 GB eMMC flashgeheugen, maar is dankzij een microSD-slot uit te breiden tot maximaal 32 GB. Het werk- of RAM-geheugen bedraagt 1 GB. De voorzijde heeft een 2 megapixelcamera, de achterkant een 5 megapixelcamera.

De Voicetabs draaien op Android 4.2 (Jelly Bean) en komen met een 2G/3G Dual Sim Dual Standby feature. Dat houdt in dat je in beide apparaten twee simkaarten kunt plaatsen: een gewone simkaart en een micro-simkaart. Naast een microSD-slot beschikken de phablets tevens over een microUSB 2.0-poort. Ook zijn beide toestellen uitgerust met WiFi (802.11 b/g/n) en Bluetooth 3.0.

De Slate 6 VoiceTab en Slate 7 VoiceTab hebben een krasbestendige achterkant en is volgens de Amerikaanse tabletproducent dun genoeg om in een broek- of binnenzak te passen. Naast zilver zijn beide apparaten ook beschikbaar in de kleuren Snow White, Neon Purple, Marine Blue, Neon Pink en Grass Green. Hier in Nederland brengt HP echter alleen de zilverkleurige variant uit.

Verkrijgbaarheid en prijs

De Slate 6 VoiceTab en Slate 7 VoiceTab zijn vanaf dit moment verkrijgbaar in onder meer de HP Store. Ondanks het verschil in schermgrootte kosten beide phablets 229 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer