Bamboo Paper nu ook op Android- en Windows-tablet-pc’s

2

Na de lancering van de Bamboo Paper iPad-app brengt Wacom haar eigen notitieblok-app naar de andere twee grote platformen op tabletgebied: Android en Windows. Vanaf nu kun je Bamboo Paper dan ook gebruiken 99 procent van alle tablet-computers. Bamboo Paper biedt je een nieuwe manier van het maken van aantekeningen, notities en schetsen. Wacom heeft met Bamboo Paper een directe link gelegd met de populaire styli (digitale pennen) die het bedrijf verkoopt.

Wacom zegt in haar persbericht over het maken van Bamboo Paper:

“Gebaseerd op Wacom’s jarenlange ervaring in het maken van digitale input technologieën van hoge kwaliteit, heeft Wacom met Bamboo Paper een notitie app ontwikkeld die een natuurlijke schrijf- en tekenervaring biedt op mobiele apparaten. De app biedt de juiste balans tussen eenvoud en een scala aan mogelijkheden om je creativiteit de vrije loop te laten. (…) Hierdoor bieden we nu de beste tool voor creative thinking.”

Het motto van de applicatie is “Verander je tablet in een notitieblok”. Dat is dan ook exact wat Wacom met de app wil doen. De app is gemaakt omdat Wacom merkte dat in het dagelijkse leven het maken van notities en schetsjes, bijvoorbeeld tijdens een vergadering of een brainstormsessie, pen en papier nog het meest voor de hand liggend is omdat de persoonlijke aantekeningen en tekeningetjes moeilijk te maken zijn op een tablet-computer.

De Bamboo app moet hier verandering in brengen, in combinatie met een Wacom-stylus natuurlijk. Hoewel de stylus niet per se nodig is om de app goed te kunnen gebruiken.

De app is gratis te downloaden in de App Store, Windows 8 Store en Google Play. In eerste instantie krijgen gebruikers ook gratis toegang tot alle premiums, een “ongelimiteerde hoeveelheid notebooks en extra pennen en penselen voor nog creatievere uitingen, die de individuele behoeften en voorkeuren van de consument weerspiegelen”. In een later stadium zullen de premiums als betaalde in-app aankoop worden aangeboden. Nog een reden dus om de app alvast te downloaden en uit te proberen!

Kern van de app-code is de Wacom Ink Layer Language, WILL in het kort geheten. Deze door Wacom ontwikkelde programmeertaal moet simuleren dat je inkt gebruikt op je tablet. Wacom heeft zoveel vertrouwen in deze nieuwe technologie dat het via een Software Developer’s Kit (SDK) de code beschikbaar stelt aan derden zodat anderen hier ook eigen apps mee kunnen ontwikkelen.

In deze video laten de makers van Wacom zien wat je zoal met de Bamboo Paper app kunt doen.

Via onderstaande links is Bamboo Paper gratis te downloaden op je Android-tablet, iPad en Windows-tablet! In deze leuke blog kun je voorbeelden zien van gebruikers die deze app professioneel of als amateur gebruiken.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Bamboo Paper Wacom Co. Ltd.

 • Platform(en) Android / iOS / Windows 8
 • Categorie Grafisch
 • Downloaden

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

2 reacties

 1. Zou leuk zijn, maar is in de playstore slechts voor beperkte groep apparaten te vinden.
  Dat is dus inderdaad de grote manko van android, te veel verschillende androids, die niet compatibel zijn.

 2. Henk Littel op

  Onmogelijk om de app voor Bamboo Paper in de Playstore te vinden.
  Terwijl hier geschreven wordt dat dat wel zo is.
  Hoe kan dit ?

Reageer