Adobe Photoshop Express krijgt extra functionaliteiten

0

Adobe Photoshop Express, de gratis te downloaden on-the-go fotobewerkingsapplicatie, heeft in een update een aantal nieuwe functionaliteiten gekregen in zijn bewerkingsarsenaal. Zo is het onder meer mogelijk om RAW-foto’s te laden en kent de nieuwe versie (v2.3) enkele nieuwe filters, waarmee gebruikers bovendien de intensiteit naar eigen smaak kunnen variëren.

Adobe heeft diverse Photoshop-applicaties in de Play Store van Google. Eén daarvan is Photoshop Express. Het mooie aan deze app is dat hij gratis te downloaden is en over vele basisfunctionaliteiten van het originele fotobewerkingsprogramma beschikt, zoals bijsnijden, spiegelen en red-eye removal. Photoshop Express is zeer makkelijk in gebruik dankzij de zogeheten One-Touch filters, waarmee je met een simpele druk op je tablet of smartphone je foto een nieuwe look-and-feel kunt geven.

RAW-ondersteuning

Photoshop Express v2.3 heeft afgelopen week een update gekregen van Adobe. Zo biedt de applicatie vanaf nu RAW-ondersteuning. RAW is een oorspronkelijke, onbewerkte en niet-gecomprimeerde weergave van je foto zoals die door de beeldsensor van je camera, smartphone of tablet is opgeslagen. Om die reden zijn RAW-bestanden een stuk groter in geheugenomvang dan je standaard JPG-formaat, maar betekent ook dat je meer mogelijkheden hebt tot bewerking. De nieuwe versie van Photoshop Express ondersteunt vanaf nu dit bestandstype.

Blemish Removal

Een andere toegevoegde functie is Blemish Removal. Als je deze tool selecteert kun je met een eenvoudige druk vlekken, stof of vuiltjes verwijderen van je foto’s. Bevalt de bewerking niet, dan klik je nogmaals op dezelfde plek om de wijziging ongedaan te maken.

Defog

Een nieuwe filter die Adobe heeft toegevoegd is Defog. Zoals de naam al zegt kun je met deze filter de mist en nevel uit je foto’s verwijderen. Let wel: deze filter wordt niet standaard meegeleverd als je Photoshop Express download, maar is alleen als in-app aankoop beschikbaar.

Intensiteit

Dankzij toegevoegde schuifregelaar kun je de intensiteit van filters aanpassen zoals je zelf wilt. Denk aan bijvoorbeeld de helderheid, contrast, belichting, highlights, shadows, tint, verzadiging en temperatuur.

Ten slotte heeft Adobe naar eigen zeggen met de update diverse bugfixes verholpen en de algehele prestatie van de applicatie verbeterd.

Photoshop Express is gratis te downloaden in de Google Play Store.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer